Velouté van kikkererwten en kurkuma met Parmaham

Ingrediënten voor 4 personen:

300g gekookte kikkererwten – 200g aardappelen – 100 g prei – 1 eetlepel kurkuma- 1 teentje knoflook – 60 g Pecorino kaas- rozemarijn – tijm – laurier – volkoren meergranen brood – zonnebloempitten – zout, peper en olijfolie.

Voorbereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en leg ze in een grote kookpot samen met de gehakte prei, een beetje rozemarijn en de kikkererwten.

Bedek alles met genoeg water en voeg 3 à 4 eetlepels olijfolie toe en een blaadje laurier. Breng aan de kook en laat gedurende 30 minuten koken. Breng op smaak met zout.

Haal de pot vervolgens van het vuur, haal het laurierblad eruit en mix alles grof. Plaats de pot vervolgens terug op het vuur en voeg er de kurkuma en de tijm toe, laat nog 5 à 10 minuten koken tot je een romige textuur krijgt. Haal de pot van het vuur en voeg er de geraspte Pecorino kaas aan toe.

Plaats 5 sneetjes Parmaham op een bakpapier en grill ze in een oven van 200°. Haal ze vervolgens uit de oven, laat even afkoelen en maak een crunch van de sneetjes Parmaham.

Snijd enkel sneetjes van het volkoren meergranen brood en besprenkel ze met olijfolie en zonnebloempitten. Grill ze vervolgens in de oven.

Werk de velouté af met de Parmaham croutons, een sneetje brood, een takje rozemarijn en de overige Parmaham