Delhaize’s gloednieuw concept ‘vinolutie’ kondigt het begin aan van een smaakvolle reis

Wijnbeurs Delhaize – 175 wijnen en schuimwijnen, waaronder 30 uitzonderlijke wijnen in promotie

Vanaf 20 september lanceert Delhaize haar “Vinolutie”, een nieuwe filosofie die nauwer aansluit bij de behoeften en wensen van haar klanten. Delhaize opent de deuren van de domeinen en châteaux en onthult daarom alle geheimen van haar selectie aan kenners maar ook aan liefhebbers. Alles wordt gemakkelijk en iedereen zal weten hoe hij zichzelf moet verwennen met de lekkerste wijnen Delhaize opent deze nieuwe aanpak met de herfstwijnbeurs met een gevarieerd kwaliteitsassortiment. Het assortiment werd met zorg en precisie gekozen en combineert wijnen uit de terroirs, biologische wijnen, ontdekkingen en topmerken. Onder de favorieten of nieuwe wijnen heeft Delhaize drie wijnen gekozen die in de wijnkelder van Delhaize werden gebotteld. Haar experts selecteerden ze voor speciale gelegenheden. Of het nu gaat om het ritueel “Apéro entre copains”, de indrukwekkende ontmoeting “Château beau-père” of de noodzakelijke “Domaine fin de semaine”. Vanaf 20 september tot 17 oktober 2018 heeft Delhaize uit haar grote assortiment een selectie gemaakt waarbij haar klanten kunnen genieten van mooie promoties. Gedurende vier weken kunnen de Delhaize-klanten genieten van een reeks uiterst voordelige aanbiedingen: 1+1 of 2+1 gratis bij aankoop van identieke flessen of kortingen van 20, 30 of 35% op geselecteerde wijnen, champagnes, cava’s en schuimwijnen.

Een uniek verhaal dat voor iedereen toegankelijk is

Wijn niet enkel voorbehouden voor de echte kenners. Delhaize wil ook de amateur wijnliefhebber van dienst zijn. Om zoveel mogelijk mensen te plezieren, werden de schappen, châteaux en appellaties van onder het stof gehaald. De nieuwe generatie geeft niet om jargon. Ze houdt van verhalen en anekdotes. Ze wil ook gewoon dat de wijn goed is en voorzien van een mooi etiket. Ze wil een wijn voor een vriendenprijsje. Bij Delhaize weten we dat het niet de mensen zijn die zich moeten aanpassen aan de wijn, maar andersom, alle onze expertise wordt dus ingezet.

Het is daarom tijd voor de “Vinolutie” De dagen dat honderden flessen in de wijnafdeling hun geheimen bewaarden en dat alleen kenners hun weg erin konden vinden, zijn voorbij. Het is tijd dat het kleine en grote verhaal achter elk etiket wordt onthuld voor elke wijnliefhebber. Want de geschiedenis van een wijn proef je ook in het glas. Iedereen zal onmiddellijk weten wat hij drinkt en waar deze bijzondere smaak vandaan komt. Delhaize biedt een perfect evenwicht aan tussen traditionele wijnen en nieuwe wijnen uit regio’s zoals Oostenrijk, Kroatië of Hongarije, met, zoals altijd, een wijnselectie uit de hele wereld.

Op de proeftafel:

Cava Perelada brut nature cuvée especial:

Spaanse cava, een assemblage van 34% xarel-lo, 26% paralleda, 25% macabau en 15% chardonnay. temperatuurgecontroleerde fermentatie van de eerste most met ten minste 12 maand rijping in de fles voor het degorgeren, enkel in uitzonderlijke wijnjaren. Lichtgele kleur met groene nuances, helder en glanzend. In de neus royale stroom van fijne bubbels die een kroon vormen, subtiel zurig en zuiver aroma, elegant in de mond met uitstekende balans. Past bij aperitief met hapjes, rauwe groentjes, vissoep en schelpdieren.

Proseco Anna Perenna Millesimato 2016

Uit Veneto regio in Italië, 100% gleradruif. Fermentatie onder gecontroleerde temperatuur na zachte persing. Mooi donkere gele kleur met groene tinten. In de neus delicate fruitige geur met toetsen van acaciabloem en wilde appel. Levendige mond met subtiele toetsen van noten en fruit. Past als aperitief maar ook bij allerlei hapjes en voorgerechten.

Champagne Heiseck & Co Monopole, Blue top brut

Assemblage pinot noir, chardonnay en meunier. Cuvée met vaalgele kleur en blinkende weerspiegelingen. Fruitige neus met peer en toets van honig. Florale toetsen en witte bloemen zorgen voor karakteristieke luchtigheid.

De parfums uit de neus worden in de mond aangevuld met ronde smaak en soepele langdurige aanzet. Naast perzik komen ook hints van mirabel en sinaasappel tot ontwikkeling, leuke elegantie en finesse. Mooie evenwichtige en aangename cuvée, erg charmant met vele voorkeurmomenten.

Grüner veltliner Smaragd classic 2017:

100% Grüner Veltline geteeld op ondergrond van ronts, amfiboliet en gneiss. Fermentatie in roestvrij staal,gerijpt in houten vaten. Helder stralend glanzend geel.

In de neus aroma’s van groene appel, hints van witte peper, een vleugje citrus en mango. Frisse zurigheid in de mond met elegante body, delicate fruittoetsen en vleugje kruidigheid. Past bij vis, wit vlees, geroosterde groenten en tafelspitz.

Belje Grasevina premium 2017:

Afkomstig uit de Kroatische Donauregio, geteeld in chernozem in löss, een 100% grasevina-druif. Witte kleur met krachtige, complexe en intense aroma’s die lijken op verse appel en citrus en subtiele mineraliteit.

Dominante en toch delicate smaak van groene appel, die dankzij een subtiele mineraliteit zorgt voor een frisse, elegante en goed gestructureerde wijn met subtiele zachte bitterheid.