Wijnbeurs Delhaize: meer dan 150 jaar geschiedenis

Delhaize bottelt al meer dan 150 jaar wijn in haar wijnkelders in Molenbeek. Meer dan 50% van de verkochte volumes wordt gebotteld in onze historische zetel. Al even lang worden er bruggen gebouwd tussen wijnboeren uit de hele wereld en de Belgen. Honderden boeiende ontmoetingen en anekdotes die unieke banden hebben gecreëerd tussen deze wijnboeren en de experts van Delhaize. Alain Pardoms bijvoorbeeld, aankoper en wijnexpert bij Delhaize sinds 22 jaar, reist meer dan 20 weken per jaar langs wijnboeren overal ter wereld. Hij proeft jaarlijks 8 000 wijnen om de beste cru’s te selecteren voor de klanten, maar ook wijnen die rechtstreeks in de wijnkelders van het merk met de Leeuw worden gebotteld. Delhaize koopt jaarlijks meer dan 30 miljoen liter wijn die het dan aanbiedt in haar winkels of de website Delhaize.be.

Uitzonderlijke wijnen in promotie per fles op www.delhaize.be

En de Vinolutie eindigt niet als de deur van de winkel achter je dichtgaat. Onder de 180 speciale referenties in promotie tijdens de wijnbeurs, biedt Delhaize.be 30 exclusiviteiten tegen even uitzonderlijke prijzen. Nieuwe wijnen ontdekken is nog nooit zo gemakkelijk geweest dankzij de mogelijkheid om per fles te bestellen. Voor de ongeduldige fijnproevers is zowel levering als ophaling de volgende dag al mogelijk.

De geheimen van de wijnkelder van Delhaize

De Vinolutie gaat verder bij Delhaize: tijdens Openbedrijvendag op zondag 7 oktober 2018 zet de wijnkelder de deuren open. Van 10 tot 17u zijn liefhebbers van de geschiedenis van wijn welkom in de Osseghemstraat nr. 53 in Molenbeek om de wijngeschiedenis van het merk met de Leeuw te komen ontdekken, evenals de geheimen van het bottelen en de wijnexperts van Delhaize.

Delhaize Le Lion / De Leeuw: Eind 2017 telde het netwerk van Delhaize Le Lion / De Leeuw 762 winkels (712 winkels in België en 50 in Luxemburg) in verschillende formules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop&Go) om een unieke winkelervaring en een kwaliteitsvolle service te kunnen aanbieden. Delhaize stelt een ruim assortiment voor van meer dan 20.000 kwaliteitsvolle producten tegen toegankelijke prijzen. Dankzij zijn 6 huismerken (365, Delhaize, taste of Inspirations, Bio, Eco, Care) kan Delhaize aan alle noden van de klant beantwoorden. De klanten kunnen ook online hun boodschappen doen via www.delhaize.be.

Op de proeftafel:

La Miranda de Secastilla Garnacha 2015:

Spaanse DO Somontano geteeld op rotsachtige hellingen op 700m hoogte. Assemblage van garnache, met syrah en parrela. Door de delicate aard van het productieproces heeft de rand van de wijn in het glas een aantrekkelijke paarse kleur. In de neus aroma’s van lentebloemen en zomervruchten. In de mond smaakvol en aangenaam. Past bij rood vlees, gebraden vette vis, kazen en desserts.

Castel de Bouza 2017:

Spaanse Rias Baixas DO, geteeld in het hart van de Salnesvallei tussen de riviermonden van Arousa en Pontevredra, de grootste kustvlakte in Galicië. Een 100% albarino wijn.

Strogele kleur met blinkende uitstraling, geparfumeerd en intens bouquet in de neus met subtiele fruitige en florale ondertonen. Zachte smaak met fruitige sensatie en blijvende subtiele nasmaak. Past bij zeevruchten, voorgerechten, wit vlees en pasta.

Château Les Applanats 2016:

Beaumes de Venis, assemblage van grenache, syrah, cinsault, mourvèdre en carignan. Robijnrode kleur met dieppaarse weerspiegeling. In de neus geconcentreerde geur van steenvruchten, kersen en pruimen. In de mond worden deze aangevuld door subtiele hints van mediterrane kruiden. Past bij rood vlees en wild.

Les Truffiers Reserve 2016:

Côtes du Rhône, assemblage van grenache, syrah en carignan met leuke kersenrode kleur. In de neus een aangenaam aroma van rode vruchten met lichte kersendominantie. In de mond soepel en vloeiend met accenten van pruimen en kersen. Past bij rundvlees, lam, varkensgebraad en gegrild vlees.

Château Haut-Baradieu 2014:

Saint-Estephe, assemblage van 50% Merlot en 50% Cabernet sauvignon met mooie heldere kleur. In de neus fruitige aroma’s van heel rijp rood fruit, in de mond een gestructureerde smaak met zachte tannines zonder enige hardheid. Past perfect bij gegrild vlees.