Deliveroo nu ook in België

De online maaltijdleveringsdienst die met lokale kwaliteitsrestaurants werkt, opereert vanaf nu ook in Brussel. Deliveroo brengt gerechten uit de keuken van kwaliteitsrestaurants rechtstreeks bij u thuis of op kantoor.

Deliveroo – de onlineservice die gerechten van uw geliefkoosde restaurants thuis levert – is nu ook in Brussel gevestigd. Met de verfijnde keuken van uw favoriete restaurants zorgt de onderneming voor een revolutie in uw lunches en diners. Deliveroo werd in Londen in februari 2013 opgericht door William Shu en Greg Orlowski. De dienst steunt op zelfontwikkelde technologie en een uitgekiend logistiek platform. U kunt er maaltijden vinden van zelfstandige uitbaters of kwaliteitsvolle restaurantketens. De start-up scoort wereldwijd en is vandaag al actief in 35 metropolen in Europa en over heel de wereld.

De Brusselse afdeling van Deliveroo gaat van start met een lijst van restaurants waarop een aantal klinkende namen te vinden zijn. Of wat dacht u van Viva M’Boma, Le Petit Comptoir des Galeries, Fornostar, Meet Meat, La Kasbah, Piccola’Store, Prego l’Atelier, Little Tokyo, John & Rose, Les Filles, L’Oriento, Cool Bun of Balls & Glory. Op de website vindt u op dit ogenblik ruim zestig gerenommeerde adressen. De schotels worden door een vloot van snelle fietskoeriers (kan het nog Belgischer?) geleverd in de Brusselse gemeentes, thuis of op kantoor.

Bestellen en betalen doet u op http://www.deliveroo.be/ (voorlopig nog alleen in het Frans maar binnenkort ook in het Nederlands) of via de iOS-app die binnenkort beschikbaar zal zijn in de Belgische App Store. Het systeem is heel eenvoudig: u zoomt in op een adres, tikt in wanneer u de maaltijd wilt ontvangen en ziet meteen een uitgebreide lijst van etablissementen verschijnen die schotels aanbieden in uw leveringszone.

U hebt de keuze: de bestelling 24 uur vooraf plaatsen, of gaan voor een snelle levering. U wacht dan gemiddeld 32 minuten vanaf het ogenblik van de bestelling, inclusief het traject van de fietskoeriers (die maximum 7 minuten moeten fietsen). Bij de lancering wordt er geleverd in Stad Brussel, Sint-Gillis, Elsene, Ukkel, Vorst en Etterbeek. De volgende weken zal de lijst van restaurants nog aangroeien en zal er ook geleverd worden in Woluwe, Oudergem en de wijken daar rond.

Mathieu de Lophem, algemeen directeur van Deliveroo België, steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. “We zijn verrukt dat we Deliveroo naar België kunnen brengen. Brussel is een eerste stap, maar wel een hele belangrijke. We weten dat de Brusselaars graag uit eten gaan, maar dat het soms niet lukt omwille van hun werk of familiale verplichtingen. Het is ook gemakkelijk om voor Deliveroo te kiezen voor diners met vrienden of een rustige avond thuis. Voortaan kunnen klanten amper een halfuur na hun online bestelling thuis of op kantoor een geraffineerde warme maaltijd laten leveren, bereid in de keukens van de beste adressen van de hoofdstad.”

Aan het hoofd van deze start-up staan 4 jonge dynamische Belgen, amper de 30 voorbij: Algemeen directeur, Mathieu de Lophem komt uit de wereld van financiën en kan rekenen op ervaring in het buitenland. In Londen ontmoet hij Charles Van den Bogaert, vandaag Marketingdirecteur van Deliveroo België. De Commercieel directeur, Laurent Stevenart heeft handel gestudeerd in Brussel, Madrid, Mexico City en Parijs. En tenslotte, Alban Herinckx, 27 jaar en reeds Operationeel directeur bij Deliveroo na een universitaire opleiding in de Politieke Wetenschappen, gevolgd door een Master in Internationale Betrekkingen.

De lijst van de Brusselse restaurants zal regelmatig aangevuld worden op www.deliveroo.be, naargelang de dienst zich uitbreidt naar andere delen van de hoofdstad.