Pistolet original presenteert creatie van Giovanni Bruno (* Senzanome)

Fijnproever in hart en nieren gaat Giovanni Bruno sterrenchef van het restaurant SenzaNome steeds op zoek naar de beste, meest kwalitatieve en authentieke, originele en exclusieve ingrediënten.

In zijn thuisland Italië ontdekte hij de Salsiccia, een worst van varkensvlees lichtjes geparfumeerd met zwarte peper en enkele venkelzaadjes. Afhankelijk van de regio kunnen er nog een aantal kruiden worden toegevoegd. De Salsiccia is voor Giovanni een uitzonderlijk product dat aan tal van bereidingen kan worden toegevoegd en zorgt voor extra diepgang.

Op de vraag van Valerie Lepla om voor haar zaak een herfst- en winterpistolet te ontwerpen en de rangen van Peter Goossens, Stefan Jacobs, Gerard Wathelet en Lionel Rigolet te vervoegen, aarzelde hij geen ogenblik. De Salsiccia, moda cipriani was het ideale product om smaak, warmte en de Italiaanse sfeer in een enkele creatie samen te brengen en een nieuwe pistolet te creëren.

Giovanni vertrekt voor de bereiding vanaf de pistolet original, de beide helften garniert hij met de ciprianisaus aangemaakt op basis van mayonaise, klassieke mosterd en oude mosterd met enkele druppeltjes rode wijnazijn. De in de lengte in twee gesneden salsiccia wordt ondertussen in de pan gebakken en wordt op de onderste helft gedrapeerd. Het geheel wordt afgerond met enkele blaadjes rucola en een leuke espuma op basis van grana pandona, albumine, xantane, crème fraîche en volle melk.

Hoewel de nieuwe creatie, verkoopprijs €9.5, centraal staat tijdens de komende maanden, zorgde Valerie voor de verruiming van haar assortiment met o.m. een pistolet-toast met gerookte zalm, geserveerd op een bord, vergezeld met een groen slaatje en de Pistolet met Cordon Bleu (rechtstreeks van de Ferme Cuvry).

Pistolet Original is een typisch Belgisch foodconcept aan de Zavel waar bezoekers een typisch broodje van hier kunnen (her)ontdekken, belegd met de beste producten van onze lokale vakmensen. Een unieke plaats, een degustatietoog, een delicatessenzaak, een gevarieerde kaart met kwaliteitsproducten en recepten van hier en seizoensuggesties. Om ter plaatse te degusteren, mee te nemen of te laten leveren. Een concept voor individuele consumenten maar evenzeer een idee om tijdens meetings, events en vergaderingen de klassieke lunch te vervangen door een selectie ‘pistolet-originals’ met een leuk accentje van een of meerdere sterrenchefs. Het assortiment specifiek afgestemd op het meetinggebeuren werd eveneens verruimd.

RECEPT

1 ‘Pistolet Original’, 1 Salsiccia (gerijpt puur varkensvlees), 1 handvol rucola (notensla), 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje balsamicoazijn, 1 snuifje Fleur de sel en peper

Bereiding (10’) : 1/ Snijd de Salsiccia in de lengte in de helft en laat ze bakken in de pan. 2/ Snijd het broodje in de helft en besmeer beide helften met Cipriani-saus. Leg hierop de worst. 3/ Voeg hieraan de op smaak gebrachte rucola toe. Zet het hoedje op het broodje erop, nadat je dat eerst doorprikt hebt met een uitsteker van ongeveer 3 cm om daar de espuma in te doen.

Garnituren

Cipriani-saus: meng in een kom 3 koffielepels mayonaise, 1 koffielepel gewone mosterd en 1 koffielepel mosterd op oude wijze, met een scheutje rode wijnazijn. Meng alles met zout en peper.

Espuma : 5 g Grana Padano, 5 ml room, 5 ml volle melk, 2,5 g Albumine en 1 g Xantane. Doe alles gedurende een uur in de Thermomix (op 80 graden)

Tips:

Je vindt uitstekende salsiccia bij je Italiaanse traiteur. De espuma kan worden vervangen door een paar schilfers Grana Panado.

Pistolet- Original : Joseph Stevensstraat 24 – 26 – 1000 Brussel (Zavel)

Tel +32 (0)2 880 80 98 – info@pistolet-original.be – www.pistolet-original.be

Open van maandag tot vrijdag van 9u tot 16u en tijdens het weekend en op feestdagen van 9u tot 18u