Deliveroo onthult verrassende ontbijttrends 2022

Van custard toast en een soepje tot pizza … Met welke maaltijd start jij je dag? De kans is groot dat jouw ontbijt er deze ochtend bijna net hetzelfde uitzag als gisteren en de dag daarvoor. Toch merkt de bezorgservice afgelopen jaren een verandering in ons ontbijtpatroon. Er zitten heel wat bijzondere breakfasttrends in de lift en Deliveroo onthult welke dat net zijn!

  1. Croffles , wait what?

Jazeker, croffles. Van oorsprong uit Azië, met name uit Zuid-Korea, waar het lang als een soort streetfood werd geserveerd. Intussen razend populair op Tiktok. De croffle is een combinatie van de croissant en de wafel. Ze bestaan in verschillende soorten en maten, geuren en kleuren en worden afgewerkt met verschillende zoete toppings, waaronder esdoornsiroop, fruit  en Nutella met banaan. Maar er bestaat ook een uitgebreid hartig aanbod waaronder de basilicumpestocroffle met Spaanse pepers.

  1. A Slice a day keeps the doctor away

Pizza als ontbijt? Yes please! De Italiaanse delicatesse eet je niet langer enkel ‘s avonds of over de middag als lunch. Het is vanaf nu sociaal aanvaard om je dag  te starten met dit gerecht. Begin je dag eens stevig met een hartige ontbijtpizza met bacon, ei en spinazie. Iets te heavy voor jou? No worries, er bestaan ook gezondere versies op basis van granola met yoghurt en rode vruchten. Deliveroo tip: Give pears a chance pizza van Otomat*

  1. Een ‘soeper’ sterk begin van de dag

Soep is altijd een goed idee. Zeker als eerste maaltijd van de dag. Ontijtsoepen worden al eeuwenlang overal ter wereld gedronken. Van Miso in Japan over Lablabisoep in Tunesië tot bosbessensoep in Zweden. Bovendien is een ontbijtsoep een prima  alternatief voor smoothies, sapjes of warme dranken. Deliveroo tip: Teryaki miso ramen van Takumi Ramen*

  1. Custard toast: pimp je toast met yoghurt

Op Tiktok gaat wel vaker een nieuwe food combo viraal. Na de ‘baked feta pasta’ en pesto eieren is er nu: de custard toast oftewel yoghurt toast. Het gerecht is zo eenvoudig zoals de naam zelf al weggeeft en bestaat uit een sneetje brood dat wordt afgetopt met een laagje yoghurt en een ei. De belegde boterham bak je vervolgens in de oven en werk je af met (healthy) toppings naar keuze.

  1. Happiness is… waking up with leftovers in the fridge

Wanneer we aan een restje gebakken rijst met kip, sushi of een pokébowl denken, linken we dat niet onmiddellijk aan het ideale evenwichtige ontbijt. Toch wordt steeds meer de maaltijd van de avond voordien als ontbijt gegeten. Start je dag dus eens met een healthy pasta of een Thaise curry van de dag ervoor. Onbewust ga je ook voedselverspilling tegen. Een win-win situatie!        Deliveroo tip: Fried rice chicken van Lucy Chang*

  1. Brood 2.0

De liefhebbers van brood, komen ook dit jaar aan hun trekken bij Renard Bakery in Brussel. Naas hun klassiekers zoals versgesneden (frans)brood en koffiekoeken, kan je er een Pain Verviers ontdekken. Een suikerbrood met een laagje amandelfranchipane omringd door knapperig balderdeeg. Exclusief op Deliveroo! Zei er iemand dat brood saai is?

“Als foodexpert weet Deliveroo op culinair vlak steeds de nieuwste trends te spotten. Na het inluiden van de foodtrends van 2022 eerder dit jaar, merken we dat meer en meer consumenten ook experimenteren met hun ontbijt. Vandaar gingen we op onderzoek om de ontbijttrends in kaart te brengen. Een koffie en boterham met kaas is de dag vandaag niet langer een standaardontbijt onder onze klanten. Wij hopen met Deliveroo zoveel mogelijk op de wensen van onze consumenten in te spelen.” Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder bij Deliveroo Belgium.

Honger gekregen van al dit lekkers?

Voor een klassieker…

Bestel dan zeker een Breakfastbox van Lunch Garden met een volwaardig ontbijtje voor slechts € 5,00. Of een ontbijtje voor 2 personen van Au Pain Marie in Gent. Geef je dag een healthy boost met één van de heerlijke ‘tartines’ van Le pain Quotidien met tal van toppings! Ook het volledige assortiment warme dranken, juices, smoothies en snacks van Panos zijn beschikbaar via Deliveroo.be.

Voor dat tikkeltje extra…

Wil je er onmiddellijk stevig invliegen? Bestel dan een bagel of bowl van ‘Sanseveria Bagelbar’ in Brugge. Of start je dag met een ‘Mushroom Risaotto’, een bowl met havermout, gegrillde paddenstoelen, parmezaanse kaas, waterkers en een gepocheerd eitje van Oats Day Long in Brussel en Gent.

Stel je zelf graag je ontbijtje samen? Dan kan je bij Aroys Cereal & bubble tea in Kortrijk kiezen voor de Create your own cereal bowl en tal van milk & bubble teas. Nog meer inspiratie nodig? Check dan zeker Woodpecker in Brussel en Barnini, Cauliforniacation, Basiel Food, Bokterov, Fruxino, Make Up Garden – Breakfast all day in Antwerpen en Wasbar.