Dille & Kamille: dingen die ertoe doen

In 1974 opende de eerste winkel van Dille & Kamille haar deuren in een werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht. Sinds die tijd willen ze mensen inspireren om bewust, onthaast en duurzaam te leven in harmonie met elkaar, onze omgeving en de natuur. En daarom kiezen we al bijna 50 jaar voor dingen die ertoe doen!

In onze gehaaste wereld wil Dille & Kamille laten zien dat het anders kan en inspireren om bewust te leven, in harmonie met elkaar en de natuur. Dat doen we met ons assortiment, maar bijvoorbeeld ook met acties als Green Friday en met handige tips en recepten. Voor ons zit geluk in kleine dingen, in genieten van alledaagse momenten, in bewust leven en in oprechte aandacht.

Een visie die ertoe doet

Oprichter Freek Kamerling had in 1974 een duidelijke missie voor het familiebedrijf: met ‘natuurlijke eenvoud’ een tegenreactie bieden op de opkomende wegwerpmaatschappij. De winkel aan de Oudegracht stond dan ook vol met glas, aardewerk, hout, emaille en veel riet. Plastic was uit den boze. Ook keek hij met een kritisch oog naar het gebrek aan aandacht – voor kwaliteit, ambacht, elkaar en de natuur – dat in de jaren 70 ontstond.

De idealen en het gedachtengoed van Dille & Kamille zijn sindsdien onveranderd. Nog altijd bestaat het assortiment uit tijdloze artikelen van natuurlijke materialen die fijn zijn om dagelijks te gebruiken én lang meegaan. En ook de visie van Dille & Kamille is hetzelfde gebleven. “Bij Dille & Kamille geloven we dat bewust leven de sleutel is om te komen tot de essentie, tot wat ons leven werkelijk de moeite waard maakt.” Hans Geels – Algemeen directeur Dille & Kamille.

Keuzes die ertoe doen

Dille & Kamille maakt al sinds 1974 keuzes die ertoe doen op het gebied van duurzaamheid, samenwerkingen, leveranciers en onze artikelen.

Speciaal voor de 50ste verjaardag ontwikkelde Dille & Kamille samen met chef-kok Sidney Schutte het kookboek ‘ Groentefeest’ met maar liefst 100 verrassende groenterecepten. Geen complexe bereidingen maar simpele en gewone groenten die je in de meeste supermarkten en per definitie ook in elke Dille & Kamille-winkel kan vinden. Dit alles met als extraatje een intens en verrassend lekker smaakprofiel.

Groentefeest is een geweldig kookboek voor iedereen die -helemaal of af en toe- zonder vlees of vis wil koken en de eindeloze mogelijkheden van groenten wil ontdekken. De recepten zijn stuk voor stuk een feest om te maken én om voor te zetten aan familie en vrienden.

De samenwerking tussen topkok Sidney Schutte en Dille & Kamille is logisch vermits ze allebei vinden dat aandacht voor lekker en bewust eten erg belangrijk is. Het eten van meer groenten, het liefst biologisch en van het seizoen, is gezond en ook nog eens ontzettend lekker. Bovendien doe je er onze planeet ook een groot plezier mee.

Sidney Schutte werkte o.a. tien jaar bij De Librije, breidde zijn culinaire kennis uit in Azië en is nu chef-kok van het restaurant Spectrum, 2-Michelinsterren, in hotel Waldorf Astoria in Amsterdam. Sidney is bovendien SVH Meester-kok, de hoogste erkenning die en chef-kok in Nederland kan krijgen.

Sidney is geen vegetariër maar zet graag een paar keer per week een groentegerecht op tafel. De 100 recepten van Groentefeest omvatte maar liefst 56 verschillende groenten, gaande van salades en stoofgerechten tot ovenschotels, elegante bijgerechten en lichtzoete groentedesserten. Een absolute weelde voor de smaakpapillen zonder dat je een ganse avond aan het fornuis moet staan.