Dille & Kamille: Meimaand, Groentenmaand

Met de lancering van Groentefeest, een kookboek in samenwerking met 2-sterren chef Sidney Schutte en een pop-up restaurant in Antwerpen.

Dille & Kamille introduceert ‘Meimaand Groentemaand’. De hele maand mei staat groente in de schijnwerpers en wil de retailer mensen inspireren om lekker én bewust te eten met groenten van het seizoen. Als onderdeel van deze Groentemaand lanceert de retailer het kookboek Groentefeest, ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse 2-sterren chef Sidney Schutte. Daarnaast zal Dille & Kamille tijdens ‘Meimaand Groentemaand’ de deuren openen van een eigen pop-up restaurant in Antwerpen, waar gasten kunnen genieten van een unieke culinaire ervaring waarbij groenten centraal staan.

Groentefeest van chef-kok Sidney Schutte

Lekker én bewust eten is voor Dille & Kamille en Sidney Schutte, chef-kok van tweesterrenrestaurant Spectrum in hotel Waldorf Astoria in Amsterdam, een belangrijk aandachtspunt. Het eten van meer groenten, het liefst biologisch en van het seizoen, is gezond en ook nog eens ontzettend lekker. Bovendien doe je er de planeet ook een groot plezier mee en dit is precies wat Dille & Kamille al 50 jaar wil: mensen inspireren om bewust te leven, in harmonie met elkaar en de natuur.  “De opdracht van Dille & Kamille was duidelijk: ontwikkel gerechten met ingrediënten die verkrijgbaar zijn in de meeste supermarkten en houd het eenvoudig. Als chef-kok met een repertoire van zo’n 2500 eigen recepten, dacht ik dat dit een fluitje van een cent zou zijn maar dit vroeg om een totaal andere aanpak. Gedurende vijf maanden heb ik mezelf uitgedaagd door volledig vegetarisch te eten, om zo alle nieuwe recepten voor dit boek thuis te kunnen uitproberen. Het was een eyeopener en versterkte de gedeelde visie tussen mijzelf en Dille & Kamille: het belang van bewust eten en koken met respect voor de natuur en haar producten,” aldus Sidney Schutte.

Het idee achter Groentefeest: Houd het simpel

Uit deze gedeelde visie is een bijzondere samenwerking tot stand gekomen, met als resultaat het kookboek Groentefeest. In dit kookboek staan 100 verrassende groenterecepten, waarin maar liefst 56 verschillende groenten zijn verwerkt. Van salades en stoofgerechten tot ovenschotels, elegante bijgerechten en lichtzoete groentedesserts. Stuk voor stuk prachtig in beeld gebracht en met overzichtelijke instructies in korte, heldere stappen. Er is voor ieder wat wils!

Hans Geels, Algemeen directeur van Dille & Kamille: “Dit jaar bestaan we 50 jaar en om onze liefde voor groenten vorm te geven hebben we samen met 2-sterren chef Sidney Schutte 100 groenterecepten ontwikkeld om mensen te laten ontdekken hoe lekker groente is en wat je er allemaal mee kunt. Van aardappel tot zuurkool alle groenten komen langs. We zijn dan ook trots op onze uitgave “Groentefeest” het groentemeesterwerk van Sidney Schutte.”

Geniet van een groentediner in het unieke Dille & Kamille pop-up restaurant

Omdat Dille & Kamille dit jaar 50 jaar bestaat, heeft de retailer niet alleen een inspirerend kookboek uitgebracht maar komt er ook een uniek Dille & Kamille pop-up restaurant. Tijdens ‘Meimaand Groentemaand’ kun je in het unieke pop-up restaurant in Antwerpen genieten van een 5-gangen groentediner. Het diner is samengesteld door chef-kok Sidney Schutte, met recepten uit het kookboek Groentefeest. Op deze manier wil Dille & Kamille gasten laten ervaren hoe verrassend lekker groenten zijn.

Het pop-up restaurant is te vinden in Antwerpen, in de karaktervolle kapel achter de Dille & Kamille-winkel in de Vleminckstraat, die omgetoverd zal worden tot restaurant.

Datum: van woensdag 22 mei tot vrijdag 24 mei – Locatie: Vleminckstraat 9, 2000 Antwerpen

Arrangement: Een uniek 5 gangen groentediner met recepten uit het groenteboek. Gecombineerd met een bijpassend wijnarrangement of mocktail arrangement, tafelwater en koffie/thee. Kosten €109,95 p.p.

Reserveren kan vanaf vandaag via: www.dille-kamille.nl/pop-up