Liefhebber van ambachtelijk bier of benieuwd wat er zo uniek is aan de Pajottenlandse spontane gisting? Tijdens het weekend van zaterdag 4 mei en zondag 5 mei kan je het ontdekken tijdens het tweejaarlijkse event Toer de Geuze. Een tocht langs 13 brouwerijen door het Pajottenland en de Zennevallei, waaronder die van Mort Subite. Als lid van HORAL, De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren, wil Mort Subite zo zijn steentje bijdragen aan het behoud van Lambiek, Oude Geuze & Oude Kriek.
Al sinds 1686 brouwt Mort Subite één van de oudste bierstijlen ter wereld, namelijk de lambiek, in haar brouwerij in Kobbegem. Tijdens de open brouwerijdagen van Toer de Geuze neemt Meesterbrouwer Bruno Reinders de bezoekers mee langs het bijzondere brouwproces, de Pajotse spontane gisting, van onder andere Mort Subite Kriek Lambic en Mort Subite Geuze Lambic. Tijdens het brouwproces wordt namelijk geen gist toegevoegd. Het bier wordt blootgesteld aan de lucht van de Zennevallei, want enkel daar hangen de wilde gisten in de lucht die het mogelijk maken deze unieke bieren te brouwen.
Mort Subite staat bekend om zijn eeuwenoude brouwtraditie, toch deinst het er niet voor terug om vakmanschap moeiteloos te combineren met innovatie. Zo kan je tijdens je bezoek de nieuwe Mort Subite Juicy “Crime Of Passion” proeven, een fruitbier op basis van passievrucht en exotische kruiden. Alsook de primeur “Silence of the Lambic”, een samenwerking tussen Mort Subite en het Franse Gallia. Zij maakten samen een vière: een verrassende en frisse fusie van lambiek-bier en chardonnay.
Te voet, met de fiets of zelfs met een pendelbus: Toer de Geuze belooft een smaakvolle ontdekkingstocht te zijn. Genieten doe je niet alleen van de bierproeverijen, maar ook van de landelijke omgeving, de gastvrijheid van de brouwers, worsten gebakken in Oude Geuze en nostalgische volksspelen.
Praktisch : Toer de Geuze: zaterdag 4 mei en zondag 5 mei – ! De brouwerij van Mort Subite is voor consumenten enkel open op zondag 5 mei – Mort Subite, Lierput 1, 1730 Kobbegem
De bieren van Mort Subite worden al sinds 1686 ambachtelijk gebrouwen volgens de unieke methode van de Pajottenlandse spontane gisting. Onder leiding van Meesterbrouwer Bruno Reinders bewaken de brouwers van Mort Subite de toegankelijkheid van deze prijswinnende bieren. Daarom heeft elk bier van Mort Subite een eigen persoonlijkheid, maar toch die herkenbare fris-fruitige toets. De brouwerij van Mort Subite maakt deel uit van Alken-Maes, de innovatieve gamechanger op de Belgische bier- en cidermarkt. Meer info via mort-subite.be.