Domaine Roux treedt toe tot de club Vignobles & Signatures

Dit iconisch, familiaal en historisch wijndomein in de buurt van Saint-Aubin, groeide de voorbije decennia uit tot een belangrijke producent in de Côte d’Or en vervoegde tijdens de zomermaanden met respect, energie, sympathie, verlangens en passie, de Club Vignobles & Signatures.

Het domein werd in 1885 opgericht door Louis Roux door de aankoop van een perceel in Saint-Aubin. In de loop der jaren groeide het over de gemeentegrenzen uit in naburige dorpen -Chassagne, Puligny-Montrachet- zelfs tot in de Côte de Nuits, waar percelen in Chambolle-Musigny en Vougeot werden aangekocht. De wijngaard telt vandaag ruim 70 hectare in 14 gemeenten met meer dan 120 lieux-dits en oorsprongsbenamingen verdeeld over Côte de Beaune, Côte de Nuits, Côte Chalonnaise, Mâconnais.

Domaine Roux heeft dezelfde betrachtingen en ambities als de andere leden van de club, maw het domein door kwaliatieve hoogtaande producten, een uitgesproken commerciële meerwaarde creëren. Sebastien Roux, samen met zijn broer Matthew, de 5de generatie van het domein, bepaalt de uiteindelijke strategie.domainerouxvuevignoblesaintaubin

De voorbije 15 jaar werd fors geïnvesteerd in een parcellaire vinificatie zodat duurzaamheid en milieuvriendelijkheid stevig konden worden onderbouwd. Een beperking van het aantal toegangen per perceel, contoles aan de chai verhoogden duidelijk de authenticiteit, hogere fruitkwaliteit en betere smaakcombinaties, terwijl anderzijds een verhoogd respect voor de natuurlijke terroirs werd opgetekend. Deze maatregelen resulteerden in een opmerkelijke kwaliteitsverhoging van de wijnen.

Domaine Roux wil een optimale biidrage leveren aan de verdere uitbouw van de eigen wijngaarden maar ook aan de uitbouw van de club, wat aldus Sebastien niet wegneemt dat er voldoende tijd moet worden vrijgemaakt én voor de familie én om voldoende van het leven te genieten.

Domaine ROUX – 42 Rue des Lavières – 21190 Saint-Aubin.  Het domein kan bezocht worden van maandag tot vrijdag van 8u tot 12u en van 14u tot 18u. Zaterdag en zondag op afspraak.- www.famille-roux.vin