Don Papa limited edition ‘ Botany’ art canister

Feesteditie zet winnend kunstwerk van de jaarlijkse Don Papa Art Competition in de kijker.

Don Papa Rum, de premium small batch rum, heeft zijn limited edition ‘Botany’ Art Canister voor de feestdagen onthuld, met de winnende creatie uit de vierde jaarlijkse Don Papa Art Competition van de Filipijnse artiest, Samuel Penaso. De canister is nu wereldwijd verkrijgbaar.

Penaso’s meesterwerk, ‘Botany,’ een interpretatie van de fauna en flora op Negros, het eiland van Don Papa, gebruikt de unieke combinatie van acryl op reflecterend roestvrij staal en biodata. “Mijn creatie weerspiegelt de onderlinge afhankelijkheid van mens, plant en dier, het benadrukt onze connectie met de natuur,” zegt Penaso, “en het kunstwerk zelf toont verschillende texturen en een illusie van lagen en schaduwtechnieken, die een andere dimensie geven aan Sugarlandia, zoals Negros lokaal gekend is.”

Als schilder, beeldhouwer en artiest gekend om zijn multimediale interpretaties van Filipijnse hedendaagse kunst, zal Samuel genieten van een 4 weken durende kunstresidentie in London, als onderdeel van zijn Grand Winner prijs. De Don Papa Art Competition, in samenwerking met de gerenommeerde Filipijnse Art Fair, werd in 2015 gelanceerd om het werk van opkomend Filipijns talent uit verschillende gallerieën en musea tentoon te stellen.

Don Papa Rum, de eerste premium small batch rum uit de Filipijnen, geniet van wereldwijd succes nu de Filipijnse rumvoetafdruk nieuwe landen bereikt en zo de derde grootste rummarkt ter wereld is, naast India en de VS.

De pure, originele Noble cane wordt gedistilleerd en rijpt meer dan zeven jaar in Amerikaanse eiken vaten op het eiland Negros Occidental (lokaal bekend als Sugarlandia). Het is de basis voor de lange, rijke gestructureerde afdronk van Don Papa Rum met smaken van vanille, honing en gekonfijt fruit.

De naam Don Papa Rum is geïnspireerd op de onbezongen held en mystieke Papa Isio, één van de vooraanstaande persoonlijkheden van de late 19e eeuwse Filipijnse revolutie. Aanvankelijk was hij een voorman op een suikerplantage, en speelde zijn leiderschap en moed een cruciale rol bij het bevrijden van Negros van de Spaanse overheersing. Don Papa is geïnspireerd door zijn legende en vangt zijn geest en gevoel voor magie in elke fles.

Don Papa Rum wordt verkocht en verdeeld in België & Luxemburg, exclusief door Premium Spirits. info@premium-spirits.be – PRIJS: €42 voor 70cl – ALCOHOLPERCENTAGE: 40%