Scheldebrouwerij verovert opnieuw goud

Blonde Strandgaper op de eerste plaats bij de Brussels Beer Challenge.

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tweede keer dit jaar op de hoogste trede van een gerenommeerd podium in een sterk en internationaal deelnemersveld. Scheldebrouwerij beleeft hiermee een zeer succesvol jubileumjaar (25 jaar) met 8 onderscheidingen voor in totaal 6 craft beers. Deze aanmoediging past feilloos bij de ambities van de brouwerij die medio volgend jaar een innovatieve, eersteklas afvullijn installeert voor zowel fles als blik.

Strandgaper: De grote winnaar van 2019 is een goudblonde dorstlesser die zich kenmerkt door een fruitig aroma en een evenwichtige smaak. Dat met een subtiel bittertje en sprankelende afdronk. Het bier bevat 6.2% ABV en het is verkrijgbaar op fles en fust.

Onderscheidingen 2019: Naast het succes van de Strandgaper, heeft Scheldebrouwerij dit jaar meerdere prijzen in de wacht gesleept met verschillende bieren: •Krab – Country Winner Belgium @ World Beer Awards (American Style Pale Ale); •Knots – Country Winner Belgium @ World Beer Awards (Specialty: Herb & Spice); •Knuppel – Gold @ World Beer Awards (Specialty: Experimental), Oesterstout – Gold @ World Beer Awards (Imperial Stout): •Zeezuiper – Bronze @ World Beer Awards / Silver @ Dutch Beer Challenge (Belgian Style Tripel).

Scheldebrouwerij begon ooit met kleine hobbyketels in Krabbegat (Bergen op Zoom) waar hun eerste bieren het levenslicht zagen. Via Zeeland trokken zij in 2008 door naar het Vlaamse land waar ze uitgroeiden tot een gevestigde brouwerij. De Bergse krab en de Wildemannen uit het stadswapen zijn altijd hun trouwe vaandeldragers gebleven.

Iedere slok Scheldebier komt uit hun eigen brouwerij. Door bewust niet te pasteuriseren en met hergisting op de fles streven zij naar het puurste resultaat. Naast de natuurlijke grondstoffen valt geduld en gedrevenheid terug te proeven in alle karaktervolle smaken. Scheldebrouwerij brouwt 9 vaste bieren en brengt jaarlijks minimaal 1 Special uit als tijdelijke uitbreidingen van het assortiment. Tevens biedt de brouwerij de mogelijkheid aan om voor andere partijen te brouwen en te vullen.