Eat Brussels! Drink Bordeaux !

Van 5 tot 8 september 2019 komen liefhebbers van lekker eten en drinken naar het Brusselse Warandepark voor het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX. Daar ontmoeten ze de beste chef-koks van de hoofdstad, proeven ze de heerlijkste garnalenkroketten, volgen ze workshops van de Ecole du vin de Bordeaux of een masterclass Mixologie. De chef-koks, wijnbouwers en mixologen zullen alles in het werk stellen om er een geslaagde editie van te maken.

Voor de achtste editie nodigde eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX opnieuw een aantal van de beste Brusselse chef-koks uit. Wijnkenners kunnen ook de rijkdom van de Bordeauxwijnen ontdekken dankzij de workshops die door de Ecole du vin de Bordeaux worden aangeboden. En dat allemaal in het prachtige Warandepark in het centrum van de stad. De perfecte uittip voor fijnproevers en levensgenieters.

Dit staat er op het programma:

31 bekende chef-koks : Bij de deelnemers vind je nieuwe Brusselse chef-koks en gevestigde waarden. Voor slechts 9 euro schotelen zij de bezoekers een signatuurgerecht voor dat het best past bij hun culinaire identiteit.

Kaasbar en dessertenbuffet : Een aantal Brusselse chef-patissiers en bekende kaasmeesters maakt het programma van het festival compleet. Zij zullen elke dag om de beurt heerlijke desserts en degustatiebordjes met hun beste ambachtelijke producten aanbieden voor de eenheidsprijs van 9 euro.

De perfecte match : De Vins de Bordeaux zijn onmisbare partners van het festival. Ook deze keer doen ze mee. Voor de gelegenheid kwam een vijftigtal Bordeaux-wijnbouwers en wijnhandelaars in Brussel bijeen om hun passie te delen. Ze zullen zeker de geheimen van hun wijnen onthullen en nieuwe trends meegeven.

8 gastronomische workshops aangeboden door de Ecole du Vin de Bordeaux: Liefhebbers van wijn en goed eten mogen de rondleiding in het paviljoen van de Ecole du Vin de Bordeaux echt niet missen. Kwestie van Merlot en Cabernet Sauvignon niet langer door elkaar te halen. Je leert er eten en wijn te combineren en verschillende smaken te benoemen. De workshops zijn altijd erg origineel en ludiek.

L’ Ecole du Vin de Bordeaux biedt ook 3 nieuwe lgastronomische workshops aan:

Bordeaux Dating : Dit jaar is de Ecole prominent aanwezig op het festival. Bezoekers kunnen met z’n tweeën of in kleine groepen rekenen op het waardevolle advies van de coaches van de Ecole du Vin de Bordeaux. Gepersonaliseerde miniworkshops dus. Je kan er blind proeven, wijnsmaken ontdekken, en van gedachten wisselen. Een ervaring op maat die je niet mag missen!

Happy Birthday! Vier de 30ste verjaardag van de Ecole du Vin de Bordeaux met de heerlijke desserts van Anaïs Gaudemer van Pâtisserie Cokoa. Met bijhorende bubbels! De kunst van het blenden: De blend is de signatuur van de Bordeauxwijnen. Na een kennismaking met de eigenheden van de witte en rode druivenrassen uit de Bordeauxstreek krijgt iedere deelnemer de kans om zijn eigen wijn samen te stellen!

Mixologie: Op zondag 8 september waagt de Brussels Cocktail Week* zich tijdens eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX op vreemd terrein. Van 12u tot 21u30 kunnen de bezoekers kennismaken met de boeiende wereld van de mixologie door deel te nemen aan workshops van vooraanstaande Brusselse mixologen.

De tweede editie van de Brusselse wedstrijd voor de beste garnaalkroket : Een andere nieuwigheid dit jaar is de Brusselse wedstrijd voor de beste garnaalkroket. Die wordt dit jaar tijdens het festival eat! BRUSSELS drink! BORDEAUX gehouden. De koningin van het Belgische gastronomische erfgoed wordt op zaterdag 7 september vanaf 12 uur geëerd.

Om de garnaalkroketten te beoordelen zal een jury van culinaire journalisten een beoordelingsschema invullen om de geteste producten te rangschikken. De verdeling van de punten zal gebeuren op basis van verschillende criteria, waaronder de knapperigheid, smaak en kwaliteit van de garnaalkroketten. Na de bekendmaking van de resultaten mag de winnaar van deze nieuwe editie een jaar lang de titel van “beste garnaalkroket van Brussel” voeren.

Een duik in de geschiedenis, smaak en ervaring van OMER blond bier. Traditioneel Blond. Er staat ook een bierworkshop op het programma. Deelnemers kunnen zich er door een zytholoog laten leiden door 5 generaties brouwerijtraditie van de familie Omer Vander Ghinste. Zij krijgen er ook de kans om te leren hoe ze een Omerbier moeten serveren.

Voor een verfrissende pauze is er Vittel. Een petanqueterrein, ligstoellen tafelvoetbal, … De ideale plek voor een gastronomische break.

Cashless : Om de bezoekers ten volle te laten genieten van het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX wordt ook dit jaar weer een cashless betalingssysteem gebruikt. Bezoekers kunnen zich een magneetkaart aanschaffen bij een van de kassa’s of laadstations. Eens de kaart is opgeladen, kan ze naar hartenlust worden gebruikt tijdens het festival. Op de magneetkaart kunnen credits terecht om gerechten naar keuze te proeven. Ook de Wine Pass kan op de kaart terecht.

Openingsdata- en uren: Van donderdag 5 tot en met zondag 8 september 2019 – Elke dag van 12.00 tot 23.00 uur en op zondag tot 21.30 uur.

Meer informatie: www.eat.brussels