Wijnfestival Carrefour 3 : Europese wijnen

Carrefour-wijnexpert Maxime Lebrun, aankoper Europese wijnen, reist door de wijnproducerende regio’s op zoek naar nieuwigheden en koopt de beste schuimwijnen, Europese en wereldwijnen. Hij nam de taak op zich om het segment Europese wijnen met o.m. accenten op Portugese wijnen en nieuwkomers uit Kroatië te begeleiden. Onze selectie

Domaine Vinsmoesel Pinot Gris –premier cru – 2017

Een Luxemburgse creatie 100% Pinot gris druif met fijne zure en leuke fruitige toetsen in de mond. Wordt best geserveerd bij 8 tot 10° C. Past perfect bij vis en schaaldieren maar is evenzeer een leuke gezel bij charcuterie.

Castillo de Albai – 2018

Een Spaanse Rioja, 100% Tempranillodruif met stevige kleur. Krachtige aromatische hints in de neus die in de mond met delicate tannines wordt ondersteund. Te serveren bij 16 -18°C, past uitstekend bij rood vlees en ook bij typisch Spaanse charcuterie.

Babu Reserva – 2016

Een Portugese voltreffer uit de regio Tejo met mooie kleur, krachtige aanzet maar volle aroma’s die aangenaam zacht de smaakpapillen bespelen. Mag een ietsje frisser worden geserveerd dan de meeste rode wijnen, 12 à 14° C. Een leuke gezel bij kip, kaas, rood vlees en charcuterie. Bekoort ongetwijfeld tal van feesttafels.

Fita da Fita Preta – 2017

Deze Portugese wijn is afkomstig uit de regio Alentejo en is een assemblage van Aragones, Alicante Bouschet en Trincadeira. De wijn rijpte op eik en biedt gezellige tannines die door een aangename krachtige aanzet en mooie aroma’s worden ondersteund. Serveren bij 16 à 18°C. Past bij kaas, wild, rood vlees en charcuterie.

Il Matese terre degli Osci – 2018

Herkomst regio Molise Italië; een 100% Pinot grigio te serveren bij 6 tot 8° C. Een leuke fruitige wijn met fijne zuren en heldere kleur. Vormt een leuke pairing met vis, schaal- en schelpdieren maar ook met Italiaanse charcuterie.

Barolo Albaria 2014

Een typische wijn uit de regio Piemonte, een 100% Nebbiolowijn. Gezellige aroma’s krachtige aanzet en delicate tannines door zijn eindrijping op eik. Te drinken bij 16 tot 18° C. Past perfect bij rood vlees, wild en charcuterie.

Plavac Barrique 2017

Herkomst Dalmatië- Kroatië. Een 100% Plavac Mali druif. Heeft ondanks zijn relatieve jeugdigheid een mooie stevige kleur en geeft mooie fruitige en gezellige aroma’s vrij, krachtige aanzet in de mond met aangenaam opborrelende tannines. Serveren bij 16 tot 18° C, past bij gevogelte, kaas, wild en rood vlees. Leuke ontdekking die makkelijk nog een tijdje in de kelder kan uitrusten.