Wijnfestival Carrefour : Wereldwijnen

Benoit Couderé gelauwerd als beste sommelier van België 2016 is ondertussen actief als wijnexpert bij Carrefour, waar hij zijn ervaring en talent als oenoloog gebruikt om de allerbeste wijnen aan te kopen Hij begeleidde het segment wereldwijnen. Onze selectie:

Org de Roc – organic bio – 2018

Herkomst Swartland in Zuid-Afrika, een 100% Chardonnay met leuke kleur. Gezellige fruitige toetsen in de neus die in de mond een krachtige aanzet vormen, rasechte Chardonnay, serveren bij 8 à 10° C. Hoort thuis bij vis en schaaldieren maar is even gezellig bij een uitgebreide charcuterie-schotel.

Simplicity by Vistamer – 2018

Een 100% Sauvignon blanc afkomstig uit Central valley in Chili. Een aangename wijn met subtiele fijne zuren en gezellige fruitigheid. Serveren bij 6 tot 8° C. Aangewezen bij schelp- en schaaldieren en charcuterie.

Jail Break – winemakers blend – 2015

Een Californische wijn, 100% Zinfandel met leuke kleur en krachtige aanzet. De kruidige hints in de neus worden ook door de smaakpapillen ontdekt, krachtige aanzet in de mond met verfijnde tannines. Serveren bij 16 tot 18° C, past bij rood vlees, charcuterie, gevogelte en haas.

Brotherhood – 2017

Wijn afkomstig uit New York state, een 100% Riesling die zorgt voor fruitige toetsen vermengd met fijne zuren. Te serveren bij 6 tot 8° C. Deze Amerikaan groeit uit tot een verrassende partner bij vis en schaal- en schelpdieren.

Kavaklidere ‘Ancyra’ – 2016

Een wijn afkomstig uit het Turkse Cappadochië, assemblage van Cabernet Sauvignon en Syrah. Mooie kleur en fruitige aroma’s in de neus, in de mond krijgen we een kruidige, behoorlijke krachtige aanzet met delicate tannines. Te serveren tussen 16 en 18° C; Zorgt voor een leuke pairing met wild, rood vlees en charcuterie.

Sank Dere Reserve 2016

Herkomst Rusland. Een assemblage van Chardonnay en Muscat met fruitige toetsen, licht zurige accenten en behoorlijke frisheid, de assemblage rijpte op hout zodat een apart maar toch gezellig smaakaccent wordt gecreëerd. Serveren bij 8 tot 10° C. Past bij vis, schelp – en schaaldieren en lichte charcuterie.

Joseph Chromy Pepik – 2017

Een Tasmaanse wijn (Australië), 100% Pinot Noir. De leuke kleur wordt aangevuld door fijne zuren en gezellige fruitige toetsen; Te serveren bij 12 tot 14° C. Biedt de feestdis een aparte pairing bij wild, kip en uitgebreide charcuterie schotel.