De Madeleine van Dandoy

Geen lyrischer gebakje dan de beroemde Madeleine, die bladzijden lang bezongen werd door Proust. Jacques Brel wachtte dan weer avonden lang op zijn geliefde met dezelfde naam, die maar niet kwam opdagen. Wij hebben Madeleine ondertussen gevonden bij Dandoy, en wel in drie overheerlijke varianten: ‘natuur’, geglazuurd met een licht citroensmaakje en -zestes, ‘kokos’, met glazuur van limoenzestes, en ‘sinaasappel’, met glazuur van dezelfde vrucht.

Allemaal bevatten ze lekkere verse en lokale ingrediënten, en werden ze gezoet met honing. Het is de eerste keer in zeven generaties dat Dandoy voor de dag komt met een zacht gebakje, en het is dan ook meteen raak met deze ‘Madeleine’.

De lanceringscampagne nam de vorm van een fictieve correspondentie aan, gebaseerd op authentieke vakantieherinneringen van de familie Dandoy. Het werd een aantrekkelijke fotoroman, met in de hoofdrol het gulle gebakje waarvan het gamma in de toekomst door Dandoy nog verder zal ontwikkeld worden.

Een ding is zeker: de Madeleine van Dandoy behoort nu al tot ons culinair erfgoed!

Drie smaken : natuur, kokosnoot, sinaasappel – Zakje van 7 madeleines: 7,5 euro – Ook beschikbaar per stuk

MAISON DANDOY – Biscuit factory – www.maisondandoy.com