Echte Liefde verdient echte Belgische kaviaar

Valentijn vieren met Royal Belgian Caviar, een liefdesverklaring aan de lokale, duurzame en Belgische gastronomie. Belg leerde in 2020 Belgisch topproduct nog beter appreciëren

Kaviaar, « pain des amants »

Deze mooie, tot de verbeelding sprekende uitdrukking verrast misschien, maar in het Oud-Persisch betekent kaviaar “het brood der geliefden”. Het “zwarte goud” van de gastronomie staat inderdaad bekend als een van de meest geapprecieerde en lekkerste afrodisiaca. Kaviaar is immers niet alleen bevorderlijk voor de bloedsomloop, zijn aroma’s, smaak en textuur zijn evenveel strelingen voor de zintuigen.

Liefdesverklaring aan 100% Belgisch product

Wie nog volop op zoek is naar een passend menu of geschenk om Valentijn te vieren in een onuitgegeven intieme sfeer, maakt met deze exclusieve verwennerij voor de smaakpapillen een grote kans om een blijvende indruk te laten bij zijn of haar geliefde. “Belgische kaviaar schenken of serveren is een statement” bevestigt Cédric Paquet, woordvoerder van Royal Belgian Caviar. “De lokale economie steunen, maar ook kiezen voor de smaak van het echte, het authentieke”.

In 2020 at Belg thuis… meer Belgische kaviaar

Cédric Paquet blikt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar. “Uiteraard is de sluiting van de horeca ook voor ons geen goede zaak geweest, maar de groeiende belangstelling van Belgische consumenten voor ons gamma maakte heel veel goed.” Veel Belgen lieten zich verleiden tot de aankoop van een doosje Royal Belgian Caviar, omdat het product perfect beantwoordt aan de groeiende interesse voor lokale kwaliteit. “Wij zijn al meer dan 30 jaar actief bezig de productie van kwaliteitskaviaar en tot op vandaag nog steeds de enige Belgische producent”.

Liefde is… waakzaam blijven over kwaliteit die men schenkt

“Kaviaar blijft een uitzonderlijk product dat van topkwaliteit moet blijven en in de beste omstandigheden geserveerd moet worden. De Belgische consument wil graag voorrang geven aan lokale en duurzame alternatieven”. Daarom roept Cédric de consument ook op om steeds te kijken of de productiedatum op het kaviaardoosje vermeld staat. “Bij Royal Belgian Caviar staat de productiedatum steeds vermeld en wordt het product steeds in zijn originele verpakking verkocht”.

Een verwittigde romanticus is er twee waard : Echt smaakt altijd beter !

Valentijn cocktail pairing met Royal Belgian Caviar

Glen Ramaekers, chef van het Brusselse restaurant Humphrey [Chez Pias] en fervent mixologist, ontwierp voor de gelegenheid twee romantische cocktails met kaviaar. De eerste cocktail heeft twee varianten, een voor hem en een voor haar. Voor hem is het een romig drankje met vodka als basisingrediënt. De vrouwelijke variant gebruikt gin als basis voor de cocktail. Hieronder vind je het recept.

Als tweede cocktail ontwierp Glen een champagnecocktail, the perfect match met kaviaar. De cocktail kan een goede start of een fantastische afsluiter van de valentijnsavond zijn. Met slechts drie ingrediënten tover je een heerlijke cocktail op tafel. Cheers!

MY CHERRY MY ELITE: 5 cl Gin of Vodka, 2 cl Sherry Dry, 1 cl Sherry Brandy / Cognac, 1 cl Thai Basil vinegar, 0,5 cl Citroensap, 3 drops calamansi bitters

CAVIAR FIZZ by Glen Ramaekers en Alexandra Scheyven: 3 cl de Calvados – 2 cl Del Professor Aperitivo Orange – 8 cl de Champagne