Edition opent 20ste buitenpost in Jeddah

Terwijl Saoedi-Arabië zijn zinnen zet op het creëren van een moderne, bloeiende samenleving door middel van de doelen die zijn uiteengezet in zijn Vision 2030-routekaart, debuteert EDITION Hotels in Jeddah, als een bewijs van deze toewijding aan transformatie. Door de levendige geest en het unieke karakter van Jeddah vast te leggen, opent EDITION Hotels niet alleen zijn eerste hotel in de regio, maar introduceert het ook een categoriebepalend concept dat naadloos aansluit bij de ambities van het manifest van het Koninkrijk voor verandering.

De opening van The Jeddah EDITION op 2 mei 2024 markeert een cruciaal moment; Als weerspiegeling van de zoektocht van Saoedi-Arabië naar economische en maatschappelijke diversificatie, is het pand een fysieke weergave van de belofte van het land om zijn burgers mondiger te maken en groei te bevorderen. Jeddah, met zijn rijke geschiedenis als toegangspoort tot Mekka en een bruisend centrum van handel en cultuur, belichaamt de essentie van “Jeddah Ghair” – een stad die conventies tart en verschillen omarmt. In deze dynamische metropool, waar traditie en moderniteit elkaar ontmoeten, betekent de komst van EDITION een nieuwe dageraad.

Naarmate de perceptie van Saoedi-Arabië in de wereld evolueert, staat The Jeddah EDITION symbool voor de reis van het Koninkrijk naar een progressieve toekomst. Met zijn multiculturele ethos en innovatieve aanpak belooft deze nieuwe toevoeging aan de EDITION-familie gastvrijheid in de regio opnieuw te definiëren en de weg vrij te maken voor een tijdperk van groei en welvaart. De Jeddah EDITION geeft een boost aan de opwindende transformatiereis van Saoedi-Arabië, waar verfijning, stijl en een nieuw tijdperk van stille luxe samenkomen. Gelegen aan de Jeddah Corniche – een 30 km lange kustplaats langs de Rode Zee – ligt het stedelijke resort op een steenworp afstand van de Jeddah Art Promenade en op korte rijafstand van bestemmingen zoals Al-Balad, een UNESCO-werelderfgoed in het historische deel van de stad, en The Red Sea Mall. Gelegen bovenop een van de meest opwindende hoeken van het Grand Prix Circuit van Saoedi-Arabië – het snelste Formule 1-circuit – grenzend aan de Jeddah Yacht Club and Marina, vestigt het hotel zich netjes op zijn locatie in een slank laagbouwgebouw dat is ontworpen om op een superjacht te lijken. Als de avond valt, verandert de jachthaven in een bestemming van gastvrijheid waar de lokale bevolking ‘s avonds laat kan dineren en winkelen langs de waterkant.

Te midden van een oase van aangelegde tuinen afgewisseld met acht meter hoge palmbomen, is het pand creatief geprogrammeerd en geconcepteerd door EDITION, en ontvouwt het zich als een theatraal stuk van vier verdiepingen. Het hotel is ontworpen in samenwerking tussen EDITION en de internationale ontwerpstudio Yabu Pushelberg en blijft stevig geworteld in het sterke gevoel voor verfijnde eenvoud en stijl van het merk EDITION. Het pand beschikt over 52 kamers en 11 suites, waaronder twee penthouses, een dakterras met een zwembad, een spa, een fitnessruimte, evenals twee lounges en een kenmerkend restaurant met zorgvuldig samengestelde culinaire concepten van de veelgeprezen New Yorkse chef-kok Cédric Vongerichten.

Maritiem, een naam die de geest van culinaire verkenning weerspiegelt, is het kenmerkende eigentijdse Frans-Aziatische restaurant van het hotel, ontworpen door de beroemde chef-kok Cédric Vongerichten. Chef-kok Cédric, door Zagat erkend als een van de top 30 chef-koks onder de 30 jaar, heeft zijn vak aangescherpt in enkele van de meest gevierde keukens ter wereld, waaronder El Bulli met drie Michelin-sterren in Spanje. Zijn indrukwekkende carrière bij de meest prestigieuze restaurants weerspiegelt zijn productieve chef-kok en restaurateurvader, Jean-Georges Vongerichten.

Op de vierde verdieping is The Roof een dromerige, op een mediterrane strandclub geïnspireerde ontsnapping. Het is perfect voor zowel de lokale bevolking als reizigers en beschikt over een reeks privéhoekjes en lounges omgeven door groen met een panoramisch uitzicht op de levendige jachthaven, de Jeddah Yacht Club en het F1-circuit. Een slank zwembad van 14 meter is omzoomd met ligbedden, cabana’s in de schaduw van bougainvillea en bezaaid met potplanten in mediterrane stijl. Op het menu staat een verscheidenheid aan à-la-cartegerechten op houtvuur en gerechten om te delen, zoals de gegrilde octopus geserveerd met fingerling-aardappelen gegarneerd met labneh, om van te genieten na een dag bevroren geperste sappen of ijskoude frappés bij het zwembad. Op de vierde verdieping bevinden zich ook een fitnessruimte en The Spa, waar de warme walnoothouten lambrisering en zachte verlichting lonken. Een intieme en rustige ruimte met drie behandelkamers – elk met zijn eigen kleedruimtes – terwijl het menu alles omvat, van gezichtsbehandelingen tot massages, met behulp van Natura Bissé-producten uit Barcelona.

Terwijl het Koninkrijk Saoedi-Arabië een progressief nieuw tijdperk ingaat, is The Jeddah EDITION een uniek hotel dat de Vision 2030 van Saoedi-Arabië ondersteunt en een van de meest opwindende steden van het land op de kaart zet.