Restaurant Lizanna – Beerzel (Putte)

Ruim twee jaar geleden heropende het voormalige restaurant De Tuinkamer in Beerzel (Putte) de deuren, ditmaal onder de naam Lizanna. Deze is een samentrekking van de voornamen van de oma’s van het uitbaterskoppel, oma’s die naar elk van hen beweert, haar kleinkinderen de waarde van natuurlijke ingrediënten en de liefde voor de keuken bijbracht.

Uitbaters van restaurant Lizanna zijn Levy De Beucker en Stephanie Iserbiet. Levy, oud-leerling van de hotelschool Koksijde ging aan de slag in Het Fornuis, Gustatif, Melchior en Fragma. Stephanie startte haar carrière indertijd in De Tuinkamer, deed karrenvrachten ervaring op in restaurant Likoké, om nadien in Gustatif en Bistro du Nord aan de slag te gaan. Tijdens hun gemeenschappelijk verblijf in restaurant Gustatif ontdekten ze niet alleen de culinaire rijkdom van de Franse keuken maar ook elkaar. Het aanvankelijke waakvlammetje kreeg de nodige zuurstof waarna ze beslisten om samen een eigen zaak op te starten.

Het vrijkomen van de locatie de Tuinkamer, het restaurant waar Stephanie haar eerste stappen in de wereld van de gastronomie zette was de ideale gelegenheid om hun droom te realiseren. Deze frisse en sfeervolle locatie biedt ruimte aan een 25-tal gasten. In de zomermaanden beschikt ze eveneens over een leuk en sfeervol maar vooral erg rustig dakterras dat tal van extra mogelijkheden biedt.

Levy accentueert in zijn keuken nadrukkelijk de eigenheden van diverse ingrediënten die hij serveert met accenten op seizoenproducten, regionale specialiteiten en dit in een Frans-Belgisch getinte keuken. Stephanie zorgt ervoor dat de huiselijke sfeer van de locatie volledig tot uiting komt en presenteert de creaties van Levy in een gemoedelijke  en ondernemende gezelligheid.

Levy opteert dan ook overduidelijk voor een beperkt aantal ingrediënten die hij maximaal kan verzorgen en suggereert een 4- of 5-gangenmenu dat ’s middags wordt aangevuld met een 3-gangen marktmenu opgebouwd rond tijdelijke aanbiedingen, dagverse producten en uitzonderlijke ingrediënten. Het marktmenu wijzigt wekelijks terwijl de grote menu’s zich voornamelijk accentueren op producten die een lange tijd beschikbaar zijn wat niet wegneemt dat de samenstelling van deze menu’s ook regelmatig verandert.

Op het menu ontdekten we o.m. langoustine met witte asperges, doperwten en daslook en zeebaars met artisjok, courgette en lamsoor. In het à la carte menu trekken de kalfszwezeriken met witte asperges, doperwt en morilles en de tarbot met kreeft, witte asperges en daslook en het kalf met groene asperges, morilles, tuinboon de aandacht.

Wij opteerden bij onze proeverij voor het marktmenu dat met witte asperges en kalfszwezeriken leuk aantrekkelijk leek. Bij het aperitief serveerde Levy een breed scala aan hapjes met o.m. krokantjes, carpaccio met zwarte peper. De absolute uitschieter bij de hapjes werd een carpaccio van sint jacobsvruchten met ragfijne schijfjes van minicourgette en een uitmuntend zoet limoensausje als achtergrond.

Als voorgerecht een creatie van zeebaars met leuke zilte toetsen en mooi evenwichtige smaakprofielen. Het hoofdgerecht werd een bijzonder succulente creatie opgebouwd rond een filet van parelhoen. Het fijne pureetje versterkt door tonkabonen en morieltjes kreeg een bijzonder ondersteuning van leuk krokante, overheerlijke kalfszwezeriken. Hun bereiding etaleerde volop de kookkunsten van Levy en brachten onze smaakpapillen in vervoering.

De afsluitende ijscreatie vormde een leuke aanvulling van de eerdere gerechten en combineerde perfect de zoete en eerder frisse citrustoetsen. Ook bij de koffie rolt de gulheid van restaurant Lizanna zich verdere uit in de vorm  van een sliert dagverse gebakjes.

Globaal een lekker, evenwichtig en succulent menu waarbij de smaakpapillen optimaal worden verwend. Een adresje dat terecht als aanrader mag worden genoteerd.

Restaurant Lizanna – Hoogstraat 72a – Beerzel – tel 015- 27 89 79

Open voor lunch op woensdag, donderdag en vrijdag, open voor diner van woensdag tot en met zaterdag

Culinaire commentaren:

Tasted4you: smaakvolle, evenwichtige bereidingen in sfeervol kader

Succulente toetsen

Aangename bediening.  Aanrader!

GaultMillau:  14/20 ( nieuwkomer) – twee mutsen

Seizoengedreven productkeuken gooit hoge ogen

Harmonieus smaakprofiel