Edition opent eerste van twee langverwachte locaties in Japan

De première van The Tokyo EDITION, Toranomon vertegenwoordigt een zeer delicate evenwichtsoefening tussen de verfijnde, elegante, eenvoudige en zuivere benadering van de Japanse cultuur, stijl en tradities en EDITION’s passie, emotie, verfijning, voortdurende subversie van de status quo en het verlangen om regels te breken om iets geheel nieuws te creëren en dat is nog nooit eerder vertoond. Als gevolg van deze onwaarschijnlijke combinatie ontstaat uit deze twee verschillende benaderingen een nieuwe entiteit waarvan de som groter is dan de afzonderlijke delen. Deze symbiose maakt het eindresultaat zo magisch. De Tokyo EDITION, Toranomon is een echt op maat gemaakt hotel dat het beste van het Oosten en het beste van het Westen belichaamt. Het trotseert de categorisering en kan eenvoudigweg niet in een doos worden geplaatst. Het heeft zijn eigen unieke en originele identiteit. Het is een stedelijk resort in het midden van een dynamische wereldklasse, 24 uur per dag, internationale poortstad vol spanning en belofte. Ontworpen in samenwerking met de beroemde architect Kengo Kuma – de architect van het Olympisch Stadion in Tokio en vele andere iconische gebouwen – laat het hotel u de essentie en de geest van Tokio ervaren zonder ooit het terrein te hoeven verlaten.

De Tokyo EDITION, Toranomon brengt een droom-team samenwerking samen tussen Marriott International, Ian Schrager en Mori Trust, geleid door de briljante visionaire president en CEO, Miwako Date. Het markeert ook een zeer speciale “homecoming” voor Marriott International CEO Arne Sorenson en EDITION-merkontwerper Ian Schrager. De opening is vooral aangrijpend voor Sorenson, die in Tokio is geboren en een speciale band met de stad voelt, en Schrager, die de zuiverheid, eenvoud, elegantie en verfijning van de Japanse cultuur en esthetiek diepgaand heeft beïnvloed en lang heeft vereerd. Dit is de basis van zijn carrière geworden, wat blijkt uit zijn werk en vele projecten die teruggaan tot Studio 54 in 1977.

De hoge publieke ruimte van het hotel is geïnspireerd op de boeddhistische tempels en hun structuur, doel en organisatie. Ze bestonden uit een centrale binnenplaats omgeven door verschillende andere structuren, elk met een eigen specifieke bestemming. Deze centrale binnenplaats werd gebruikt voor ceremonies, bijeenkomsten, gemeenschappelijk gebed en, in het algemeen, voor mensen om samen te komen en te interageren, samen te komen en een gemeenschap te creëren. Het was een echte gemeenschappelijke ruimte en ervaring. Op vrijwel dezelfde manier en om hetzelfde doel te bereiken, is The Tokyo EDITION, Toranomon’s twee verdiepingen tellende lobby, meer dan 450ft (140m) in de lucht, een gecentraliseerde ruimte die niet alleen werkt en functioneert als een nieuwe en moderne ontmoetingsplaats, maar ook bedoeld is om gemeenschappelijke en sociale interactie in al zijn vormen te vergemakkelijken en aan te moedigen. Het is de plek waar het hotel tot leven komt met een voelbare, hoge energie die ontstaat door het samenbrengen van een diverse groep mensen van over de hele wereld. Verschillende eet- en drinkgelegenheden, entertainment en andere ervaringen, elk duidelijk verschillend in zowel uiterlijk als gevoel, stralen vanuit de Lobby op dezelfde manier uit als de perifere gebouwen in een boeddhistische tempel doen. Elk van hen heeft zijn eigen individuele realiteit, maar voelt toch als een deel van het geheel, en elk van hen kan afzonderlijk of samen worden genoten in één nacht. Zoals in alle EDITION hotels vervagen de lijnen tussen werk en spel, eten en drinken, praten en denken, eenzaamheid en gezelligheid.

De Tokyo EDITION, Toranomon is ook een microkosmos van het beste wat de bruisende stad Tokyo te bieden heeft, met voor elk wat wils, zowel een onderbreking van het snelle tempo van het stadsleven als een levendige en dynamische bestemming, zowel overdag als ‘s nachts. Het hotel is centraal gelegen bij de metrostations van Kamiyacho, Roppongi-Itchome en Toranomon en op een steenworp afstand van de beste wijken en attracties van Tokio. Het hotel is gevestigd binnen de Tokyo World Gate, een nieuwe wolkenkrabber van 180 meter lang en 38 verdiepingen hoog.

Met een oneindig aantal mogelijkheden beschikt het 206-kamerhotel over meer dan 10 uitgesproken unieke entertainment- en werkruimten die bij elke stemming passen. De restaurants, bars en entertainmentruimtes zijn een kakofonie van zwart, blauw en jade en werden geïnspireerd door de edelstenen en uiterst zeldzame elementen -saffier, Japanese jade en goud. Doorheen de ruimtes worden authentieke, natuurlijke, eerlijke materialen zoals walnoot, eik, brons, travertijn, glas en zijde naast yamato-bari, een traditionele Japanse houtbekleding, en exotisch groen geplaatst om een eclectische mix van elementen te creëren die niet als één soort ontwerp of look kunnen worden gecategoriseerd. Er is echter een duidelijke eerbied voor de Japanse cultuur op de meest subtiele manieren.

De restaurants worden geleid door de wereldberoemde, met een Michelin-ster bekroonde chef-kok Tom Aikens, die bekend staat om zijn vermogen om op creatieve wijze een verscheidenheid aan verschillende keukens van over de hele wereld uit te voeren op een inventieve en totaal originele manier.

Toe te voegen aan de stedelijke resort sfeer is de rustige SPA biedt genezing en schoonheidsbehandelingen met behulp van producten afkomstig uit en gemaakt in Japan, een 24-uurs GYM aangedreven door Technogym, en een wit betegelde schoot zwembad en jacuzzi, beide baden in natuurlijk licht van een rand tot rand clearstory skylight venster boven. Voor degenen die plezier willen mengen met zaken, The Tokyo EDITION, Toranomon heeft vier vergaderstudio’s met state-of-the-art technologie en projectieschermen, natuurlijk licht en uitzicht op de stad, verdeeld door akoestisch behandelde schuifwanden die kunnen worden gecombineerd om een grote balzaal te creëren die plaats biedt aan maximaal 250 gasten.