Een horloge voor sigarenliefhebbers

BR 05 CHRONO EDICION LIMITADA. Bell & Ross is de industrie specialist voor luchtvaart-geïnspireerde horloge instrumenten. Het merk is gewend om het luchtruim te doorkruisen met vliegtuigen en jets. Soms komen de horloges echter uit de stratosfeer om meer stedelijke reizen te maken. De elegante BR 05 Chrono Edición Limitada, neemt een pauze van piloten, helmen en overalls. In plaats daarvan voert de aantrekkelijke chronograaf ons mee naar de wereld van de stad. Het leent de BR 05 kast, het sportief-chique horloge van Bell & Ross, en krijgt de Edición Limitada afwerking, geïnspireerd door de wereld van sigaren. Dit stijlvolle uurwerk zit comfortabel om de polsen van zowel genotzoekende stedelingen als levensgenieters.

Bell & Ross is een onmisbare referentie op het gebied van professionele luchtvaarthorloges. Geïnspireerd door de klok in een jet cockpit, heeft zijn BR 01 model een iconische status verworven in de wereld van horlogemakers. Wanneer het merk naar verre horizonten vliegt, is het altijd om te investeren in krachtige, unieke universums. Met de BR 05 Chrono Edición Limitada, verkent Bell & Ross de inspirerende wereld van sigarenliefhebbers.

De BR 05 Chrono Edición Limitada, de nieuwste aanwinst van de Bell & Ross-collectie, is geïnspireerd door de wereld van de sigaren. Deze aantrekkelijke chronograaf heeft een sterke persoonlijkheid, de geurige krullen van Havana zijn er bijna omheen te zien. Het uurwerk draagt een Spaans klinkende naam op de wijzerplaat als een knipoog naar Cuba, het eiland van de sigaren. De Edición Limitada is gebaseerd op de BR 05, het sportief-chique horloge van het Frans- Zwitserse merk. Dit model, dat in 2019 werd gelanceerd, gaat overal mee naartoe met de stedelijke avonturier. Als evolutie van de iconische BR 03 behoudt de collectie dezelfde designdetails – vierkante kast met vier schroeven aan de randen – maar integreert zachtere lijnen door de afgeronde hoeken. Tenslotte vormen de kast en de geïntegreerde band één geheel. De 42mm BR 05 Chrono Edición Limitada is een meer onderscheidende variatie op de BR 05 chronograaf.

De stedelijke levensgenieter: De BR 05 Chrono Edición Limitada is bedoeld voor de chique, stijlvolle dandy en de urban levensgenieter. Het horloge is versierd met details die speciaal met hem in gedachten zijn ontworpen. Als liefhebber van mooie dingen, lekker eten en goede sigaren, onderschrijft deze verfijnde heer een zekere art-de-vivre. De stijl en de afwerking van deze beperkte serie passen bij zijn persoonlijkheid en zijn manier van leven. Deze levenslustige gentleman, die diepgeworteld is in de 21e eeuw, omarmt een tijdloze benadering van het leven. Hij cultiveert een zeker geraffineerd classicisme, opnieuw toegepast op een eigentijdse manier. Hij rijdt graag in prestigieuze auto’s, drinkt graag sterke drank, draagt mooie materialen en rookt natuurlijk goede sigaren. Maar u kunt een niet-roker zijn en toch de chronograaf BR 05 Chrono Edición Limitada willen dragen. Elke liefhebber van verfijnde objecten zal gecharmeerd zijn van dit horloge, met zijn glinsterende afwerkingen die de elegante, stedelijke, levensgenietende kunst van het leven uitdragen.

Deze kostbare en beslist chique lancering heeft een kleurencode van bruin, roze en dieprood. Deze tinten doen denken aan de Maduro sigaar, met zijn donkerbruine omhulsel afgewerkt met een rode en gouden ring. Matbruin kleedt de wijzerplaat aan. De kleur van dit element weerspiegelt het tabaksblad dat de sigaar omhult. Goud bedekt de kleine, subtiele details, zoals de buitenkant van de chronograaftellers.  Rood is te vinden op de wijzers van de stopwatch, als verwijzing naar de sigarenbandjes. Als knipoog naar de wortels van de sigaar is de inscriptie Edición Limitada op de wijzerplaat in het rood en in het Spaans geschreven.

Het horloge wordt verkocht met een keuze uit twee banden: de bruine rubberen band geeft het horloge een sportievere uitstraling. Deze versie is het instapmodel van de serie. Het andere bandje is er in 4N roségoud en staal, perfect passend bij de stalen kast en de roségouden lunette. Het vervolledigt de meest luxueuze, volmaakte versie die de serie te bieden heeft.

Dit verzamelaarshorloge wordt geleverd in een spectaculaire kist van kostbaar hout. Op het deksel is het Bell & Ross logo aangebracht in de vorm van een sigarenring van verguld staal en 5N goud. De elegante kist is aan de buitenkant versierd met gelakt ebbenhout en aan de binnenkant met cederhout. Het etui, die op zichzelf al een prachtig stuk is, is zo ontworpen dat hij gemakkelijk kan worden omgevormd tot een authentiek sigarenkistje. De kleuren van de materialen komen overeen met die van de chronograaf BR 05 Chrono Edición Limitada.

De BR 05 Chrono Edición Limitada is een elegant, verfijnd uurwerk, in de eerste plaats bedoeld voor liefhebbers van urban chic sigaren. Maar ook niet-rokende liefhebbers van mooie objecten zullen affiniteit vinden met dit stijlvolle horloge. De glinsterende chronograaf maakt een outfit af; het geeft allure aan een mysterieus profiel. Het is een model met ware kracht van karakter.

De BR 05 Chrono Edición Limitada wordt geproduceerd als een gelimiteerde serie van 250 stuks.