Get in the summer mood met Brugal 1888

De warme lentezonnestralen van de afgelopen dagen vragen om een heerlijk cocktailmoment. Enter Brugal 1888, een perfect gebalanceerde Dominicaanse rum en het resultaat van meer dan 130 jaar aan vakmanschap en expertise. Met deze spirit maak je elk moment uitzonderlijk. Haal de Dominicaanse zon in huis met Brugal 1888, nu al dé zomerdrank van het jaar.

Wat begon als een klein familiebedrijf in de Dominicaanse Republiek, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal geroemd drankmerk, bekend om zijn uitzonderlijke smaak. Brugal 1888 is het resultaat van vijf generaties aan vakmanschap en traditie, die elk het familierecept perfectioneerden met nieuwe technieken, innovaties en vooral nieuwe smaakervaringen tot de heerlijke premium rum die hij vandaag is.

Uitzonderlijke smaak

De rum onderscheidt zich van andere rums door zijn dubbele rijping op bourbon- en sherryvaten. Hij wordt, onder de warmte van de Dominicaanse zon, steeds weer gedistilleerd tot de zuiverste spirit wordt bekomen, wat de smaak van Brugal 1888 een zekere complexiteit en diepte geeft.

Zijn verwarmende houtachtige smaak met natuurlijke kruidentonen van vanille, rood fruit en toffee verweven met cacao is niet te zoet: de perfecte smaak voor zij die de natuurlijke complexiteit van rum appreciëren of die hun gebruikelijke rum willen opwaarderen.

Premiumisering

De Brugal 1888 rum past perfect in de stijgende trend van de premiumisering van spirits. Mensen hebben de afgelopen twee jaar immers veel tijd thuis doorgebracht, waardoor ze veel tijd hadden om hun mixtechnieken te oefenen en op zoek zijn naar meer kwalitatieve en premium sterke dranken.

Daarbij is rum een van de hardst groeiende categorieën én blijven rum cocktails populair. Dat niet alleen, mensen gaan vooral ook op zoek naar gezellige cocktailervaringen die hen helpen om opnieuw connecties en een gevoel van samenhorigheid te creëren.

Let’s rum it up

En deze zomer creëer je de meest gezellige cocktailervaringen met de Brugal 1888 rum. Of je hem nu drinkt tijdens een avondje uit, in het gezelschap van vrienden en familie of gezellig op je terras, deze spirit maakt elk moment uitzonderlijk. Drink hem puur, met wat ijs, of geef een heerlijke twist aan een klassieke cocktail. Kies voor een lekker verfrissend drankje (Mojito) of voeg er wat fruit aan toe (Piña Colada), perfect voor die warme zomerdagen!

Ben jij klaar voor die ultieme summer vibes? De Maestros Roneros (meester-rummakers) van Brugal 1888 geven je hieronder alvast wat inspiratie voor een lekkere zomercocktail. Haal de Dominicaanse zon nu in huis. 1, 2, 3… chill!

Rum Negroni

Ingrediënten: 30ml Brugal 1888 – 10ml Bitter (bvb Campari, Luxardo Aperitivo of Martini Riserva Special Bitter) – 15ml zoete vermout – Garnering: sinaasappelschil en een vanillestokje

Bereiding: Voeg alle ingrediënten samen en roer ze eenvoudig over het ijs. Voeg een vanillestokje toe als garnering en sprenkel wat sinaasappelzeste over het drankje. Cheers!

Brugal 1888 is te koop in de betere supermarkt en drankenhandel. Adviesprijs: €55- €60 (70ml)