Een kopje koffie en een praatje doen wonderen

Mensen die al langer een relatie hebben, weten dat de sleur er soms ongemerkt kan insluipen. Je hebt het immers allebei druk met je werk, met het huishouden en met de kinderen. Op het einde van de dag ben je simpelweg te moe om nog aan romantiek te denken. Dat is heel menselijk en helemaal niet erg. Zolang je maar niet vergeet om de romantiek weer op te zoeken wanneer het wat beter gaat.

Aan een relatie moet je werken. Het kost tijd en moeite en wanneer het leven druk wordt, is dat vaak het eerste wat we laten vallen. Door de gewoonte aan te nemen je partner te verrassen met kleine dingen, hou je je relatie gezond. Dat hoeft niets duurs of groots te zijn. Kleine gebaren doen al heel wat.

Draag zorg voor elkaar

Wanneer jullie allebei erg hard werken, wil je als  je eindelijk terug thuis bent gewoon in de zetel ploffen en je ontspannen. Maar helaas wacht er thuis ook nog werk op je. Er moet eten op tafel komen en alle rommel moet aan de kant.

In een goede relatie worden de taken netjes verdeeld. Ieder doet evenveel om het huishouden draaiende te houden. Maar niet elke dag is hetzelfde. Wanneer je partner een zware dag heeft gehad of pas laat thuis komt, kan je helpen door zonder klagen wat extra taken op jou te nemen. Hierdoor kunnen jullie allebei sneller ontspannen.

Kleine attenties doen wonderen

Je hoeft je partner niet elke dag bloemen of geschenken te geven. Kleine attenties doen al veel, zeker wanneer ze op het juiste moment komen. Heeft jouw partner een belangrijke presentatie gepland? Zet dan een lekker ontbijt klaar om je wederhelft aan te moedigen. Vers fruitsap en granola op tafel en een Nespresso capsule in de koffiemachine, waardoor je op een-twee-drie een heerlijke koffie tevoorschijn tovert.

Kleine attenties als deze tonen dat je om je partner geeft en dat je wil dat hij of zij succesvol is. Aanmoediging, steun en troost als het toch misgaat zijn veel belangrijker dan bloemen of geschenken. Vier successen samen en zoek troost bij elkaar wanneer dat nodig is.

Een beetje routine kan geen kwaad

Hebben jullie allebei een druk schema en weinig tijd om elkaar te zien? Plan dan een dagelijks momentje rust in. Dat kan bijvoorbeeld als jullie thuiskomen en net voor jullie aan het avondeten beginnen. Creëer een koffiepauze met Starbucks Nespresso cups en een stukje gebak of een koekje en neem de tijd om met elkaar te praten over jullie dag. Daarna kunnen jullie weer met opgeladen batterijen aan de slag.