Westin hotels & resorts maakt Brits debuut: Westin Londen City

Westin Hotels & Resorts, onderdeel van Marriott Bonvoy’s portfolio van 30 buitengewone hotelmerken, onthult The Westin London City, het eerste hotel van het merk in het Verenigd Koninkrijk en het 1.000ste hotel binnen de Marriott Bonvoy portfolio in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Als wereldwijde leider in wellness voor meer dan een decennium, debuteert Westin Hotels & Resorts in het Verenigd Koninkrijk in een tijd waarin de wens van consumenten om te reizen hoger is dan ooit en waarin zelfzorg nu wordt gezien als een ‘noodzaak’ in plaats van een keuze.

The Westin London City, ontworpen door de Britse architecten Dexter Moren Associates, combineert zinvolle wellness met eigentijdse vloeiende en sculpturale vormgeving. Gebouwd op de premisse dat een verbinding met de natuur het welzijn bevordert, is het ontwerp geïnspireerd op de unieke locatie met een moderne residentiële sfeer. In de 222 kamers van het hotel aan de rivier kunnen gasten genieten van merkkenmerken zoals het iconische Heavenly®-bed, een spa-achtige badkamer en verfrissende voorzieningen zoals White Tea Heavenly® Bath-producten en Sleep Well Lavender Balm om een verkwikkende rust te bevorderen.

De hotelervaring komt tot leven via de zes welzijnspijlers van het merk – Sleep Well, Eat Well, Move Well, Feel Well, Work Well, en Play Well – waardoor gasten hun verblijf kunnen personaliseren en kunnen deelnemen aan programma’s die het best aan hun behoeften voldoen. De expansieve Heavenly Spa by Westin™ is ontworpen om prioriteit te geven aan het welzijn van de gasten met zes behandelkamers en een binnenzwembad, dat zorgvuldig werd gebouwd rond de archeologische overblijfselen van het badhuis Huggin Hill beneden. De state-of-the-art WestinWORKOUT® Fitness Studio biedt TRX® trainingsapparatuur, Peloton Bikes en een op maat gemaakt Hypervolt herstelstation van Hyperice – een allereerste exclusief hotelaanbod van Westin, na een succesvolle lancering in een aantal Amerikaanse accommodaties afgelopen zomer.

Dineren aan de rivier kan op twee locaties – wijnbar Hithe + Seek, met uitzicht op de Theems, en de all-day dining bestemming Mosaic, met een duurzaam ingekocht menu van voedzame gerechten. Hithe + Seek biedt stadsbezoekers een wereld van contrasten en ligt in het hart van het hotel met uitzicht op de rivier de Theems, met een ongeëvenaard uitzicht op Shakespeare’s Globe theater en Tate Modern kunstgalerie. De pluche meubels en moderne afwerking creëren een intieme sfeer, terwijl de eclectische wijnkaart, bestaande uit 80 referenties, zorgvuldig is opgesplitst in twee secties – Hithe met een selectie van bekende favorieten en Seek met onontdekte juweeltjes die met de hand zijn uitgekozen voor gasten die hun smaakpapillen willen verruimen. Het menu met kleine gerechten combineert recepten van wijnlanden uit de oude en de nieuwe wereld binnen de wijnkaart. Vernoemd naar het kleurrijke kunstwerk dat in opdracht aan de voorkant van het hotel is gemaakt, biedt Mosaic een duurzaam menu dat ideaal is voor mensen die op zoek zijn naar gezondere keuzes, waaronder gerechten van het Westin Eat Well-menu, dat opties biedt die gasten van brandstof en energie voorzien zonder afbreuk te doen aan smaak, smaak of tevredenheid. Gelegen op de vierde verdieping, waar de noord- en zuidkant van het hotel samenkomen, maakt de locatie met uitzicht op de stad het de perfecte bestemming voor lunches of after work diners en drankjes.

Samenwerkingsruimten die creativiteit aanwakkeren vormen het hart van het hotel met zijn 1.060 m² moderne vergader- en evenementenruimte. De balzaal van het hotel biedt flexibiliteit door eenvoudige en intuïtieve ontwerpdetails en is een vloeiende ruimte die gemakkelijk kan worden aangepast voor het organiseren van verschillende evenementen. Vijf grote vergaderzalen emuleren het lineaire karakter van het ontwerp van de noordelijke lobby, met residentiële accenten en natuurlijke texturen.