Een nieuw leven voor Dr Wilkinson’s Backyard resort

Dr. Wilkinson’s Hot Springs resort, een vernieuwde bestemming voor een gelukzalig en gezond leven, is dit voorjaar opnieuw gelanceerd onder de naam Dr. Wilkinson’s Backyard Resort & Mineral Springs. Onder leiding van SB Architects en EDG onderging het resort een complete renovatie met behoud van de retro-elementen en de missie die het al heeft sinds de oprichting door wellness pioniers “Doc” en Edy Wilkinson in 1952: het creëren van een weelderige en toch relaxte plek voor ontspanning en holistisch plezier voor zowel bezoekers als de lokale bevolking. Gelegen in Calistoga, Californië, is het een resort waar wellness en geluk elkaar ontmoeten, omgeven door de schilderachtige Vaca en Mayacamas Mountains. Klik hier om Dr. Wilkinson’s Backyard Resort & Mineral Springs te bekijken op designhotels.com.

Toen Dr. Wilkinson’s een nieuwe eigenaar kreeg, was de missie duidelijk: het resort, geliefd bij gasten om zijn unieke charme en innovatieve modderbadbehandelingen, transformeren voor moderne reizigers met behoud van de oorspronkelijke geest. Het ontwerp van Dr. Wilkinson’s Backyard Resort & Mineral Springs weerspiegelt de lange geschiedenis van het hotel als bestemming voor minerale bronnen en modderbaden, waarbij de oorspronkelijke gebouwen in een moderne en Victoriaanse stijl uit het midden van de vorige eeuw zijn samengevoegd door middel van een samenhangend kleurenschema voor het exterieur en het interieur. De nadruk wordt gelegd op rustgevende neutrale kleuren, aangevuld met organische materialen en speelse kleuraccenten, zoals zalmkleurige details in de gastenkamers en turquoise luifels buiten. De historische betekenis van Dr. Wilkinson’s wordt ook weerspiegeld door het behoud van het originele neon straatnaambord en Doc’s favoriete auto, een Buick Special uit 1952, die voor het pand geparkeerd blijft staan. De tentoongestelde kunstwerken vormden ook een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces; voor elke ruimte werden zorgvuldig kunstwerken geselecteerd die zowel het verleden als het heden van de stad en het pand weerspiegelen. Zo zijn de mozaïeken van Edy Wilkinson in het hele hotel te vinden, heeft een plaatselijke schilder een specifieke muurschildering in het zwembad gemaakt en hangen er achter de receptie 52 kleischijven, gemaakt door de plaatselijke kunstenaar Will Callnan als knipoog naar de oprichting van het resort in 1952, die de modder nabootsen die in de baden en behandelingen ter plaatse wordt gebruikt.

Kunst speelt ook een centrale rol in de 50 nieuwe kamers, waar de hoofdeinden fungeren als “kunst planken” met retro kaarten van het gebied, hergebruikte vintage foto’s van het resort modderbaden in de jaren 1950, en extra op maat gemaakte keramische stukken door Callnan met behulp van materialen gevonden op het oorspronkelijke pand. Tijdens de transformatie van de site werden in totaal acht nieuwe kamers toegevoegd, waarvan er twee nieuw werden gebouwd, en de andere zes werden gecreëerd door bestaande gebouwen te hergebruiken. Blikvangers zijn het Art House, dat twee gastenkamers heeft met aparte ingangen, en het Victorian House, dat vijf aparte familiekamers heeft met verschillende configuraties van eigentijdse, high-end stapelbedden en plaats biedt aan maximaal 15 gasten. In de Spa Cottage en het Bungalow House kunnen gasten zich laten verwennen in een natte ruimte met een douche en een bad op pootjes, terwijl elke kamer is uitgerust met inloopdouches omgeven door wit Mincy Marmer, toiletartikelen van Mailin + Goetz en aromatherapeutische voorzieningen. Er is ook de Peloton King, een kamer uitgerust met een Peloton fiets en uitzicht op Napa Valley. Alle kamers zijn ingericht in een op het midden van de eeuw geïnspireerde stijl en er zijn speelse kleuraccenten in de vorm van oranje spreien en lampenvoeten, felroze apothekersrekken met speciale spa-producten, de kenmerkende Parachute blush badjassen, groenblauwe retro koelkasten, en Smeg waterkokers.

Een ander integraal element van de transformatie van Dr. Wilkinson was de herinrichting van de openbare ruimtes, waarvan de meeste zich buiten bevinden. Het belangrijkste is dat wat vroeger een centrale parkeerplaats was, nu een grasveld is met buitenspelen, waarnaar liefdevol wordt verwezen als de “achtertuin”. Paden met grindblokken verbinden de achtertuin met meer privé zitgelegenheden, sommige rond vuurkorven, andere onder eikenbomen. Dergelijke paden leiden ook naar het nieuwe restaurant, House of Better, onder leiding van restauranthouder Trevor Logan. Zijn menu voor House of Better is rijk aan voedingsstoffen en zit vol zuidwestelijke smaken, met menu-items variërend van de boerenkool + Maitake Omelet tot gegrilde vis Tacos tot een Nieuw Mexicaans ontbijt burrito die allemaal een balans vinden tussen gezonde gerechten en comfort food. Het drankenmenu vult deze balans aan met huisgeïnfuseerde waters, kombuchas, waterkefir en adaptogene theeën die ontworpen zijn om te detoxen en te hydrateren, terwijl huis sangria’s, lokale bieren en een zorgvuldig samengestelde selectie van de beste biologische wijnen van Napa Valley aangeboden worden om te retoxen. In een ongedwongen sfeer kunnen gasten dineren in het nieuw gebouwde overdekte trellis-gebied, op felgekleurde opvouwbare Fermob-stoelen en -tafels in de achtertuin, of op picknickkleedjes die speciaal voor het hotel zijn ontworpen. Ook verkrijgbaar zijn Logan’s speciale taarten, waaronder zijn beroemde groene chili appeltaart met een cheddar korst en walnoot streusel topping.

De spa, die gerenoveerd is door TLEE Spas, bevat een aantal originele elementen van Dr. Wilkinson, waaronder vier modderbaden gevuld met lokale Calistoga modder doordrenkt met vulkanische as en drie geothermische baden, waarvan er twee buiten zijn. Deze tijdloze basiselementen worden nu aangevuld met negen nieuwe mineraalbaden en een buitentuin met cabana behandelkamers en een koude dompelemmer. Het aanbod omvat de nieuw ontworpen behandelingen met vallend water en het mineraalbad “Bierbrouwsel”, evenals CBD-ingevulde producten, geluidstherapie en aromatherapie-ervaringen. Maar het zou Dr. Wilkinson’s niet zijn zonder Doc en Edy’s modderbadbehandeling “The Works”, die al sinds de jaren 50 wordt aangeboden. Deze twee uur durende ervaring begint met een minerale douche, gevolgd door thermotherapie in een modderbad, hydrotherapie in een privé mineraal bubbelbad, een koude wrap om lichaam en geest te ontspannen, en wordt afgesloten met een rustgevende massage.

Buiten het resort is Calistoga zelf een rustiek maar verfijnd stadje, gelegen in het noordelijkste puntje van Napa Valley en rijp voor verkenning. Op een steenworp afstand van Dr. Wilkinson’s Backyard Resort & Mineral Springs zijn talloze ambachtelijke boetiekjes, kunstateliers, wijnhuizen, wandelpaden en zelfs de kleine maar machtige Old Faithful Geyser van Californië. Lokale favorieten zijn de Oat Hill Mine Trail, een wekelijkse boerenmarkt, en diverse outdoor proeflokalen, waaronder wijnhuizen zoals Amici Vineyards, Bennett Lane, Tamber Bey, Ashes & Diamonds, Ramona, en Haus.