Streat Fest: allereerste streetfood festival in Brussel

12 tot 15 mei in Tour & Taxis

FOOD, MUSIC AND MORE !

De eerste editie van « Streat Fest » drukt van donderdag 12 tot en met zondag 15 mei zijn gastronomische en eclectische stempel op de sheds van Tour & Taxis in Brussel. Het nieuwe festival serveert een smaakvol buffet van streetfood, muziek en culinaire kunsten. Vier dagen lang tonen chefs en artiesten er het beste van zichzelf. Goed voor een zinnenprikkelende festivalervaring in een feestelijke en familiale sfeer! Divers en inspirerend, net zoals Brussel!

Op het menu van dit weekend van festiviteiten en ontdekkingen? 5000 m2 gewijd aan streetfood, foodsharing, urban arts, reizen en FEEST! Een “melting pot” op z’n Belgisch, waar chefs, artiesten, dj’s, smaakmakers en artisanale producenten je onderdompelen in een bruisende festivalsfeer, zoals dat enkel in ons land kan.

  • Streat Fest verwelkomt meer dan 50 chefs, restaurants en grote culinaire namen die hun visie op streetfood delen met fijnproevers op zoek naar nieuwe smaaksensaties.
  • Culinair toptalent verovert de keukens van Streat Fest. Ugo en Franscesco met hun concept «Monella», Glen Ramaekers van Humphrey en tal van overheerlijke adressen zoals Le Comptoir du Samson tekenden alvast present. De indrukwekkende gastronomische lijst wordt aangevuld door vele culinaire chefs die staan te popelen om de spannende wereld van streetfood in te duiken.
  • Met een rijk en eclectisch programma gevuld met concerten en dj-sets op verschillende podia, rondwandelende muzikanten en zo’n 20 Belgische kunstenaars zet Streat Fest Tour & Taxis in vuur en vlam. Straatkunstenaars, circusartiesten en graffitikunstenaars animeren elke ruimte met hun originele talenten.
  • Streat Fest nodigt je uit om zelf de handen uit de mouwen te steken, met maar liefst 50 participatieve workshops. Van gratis kook- en oenologielessen tot een introductie in de mixologie en een tutorial over hoe je foodfoto’s maakt voor Instagram. Of wat dacht je van een zintuigenprikkelende ‘yoga & wine’ sessie? Een inspiratiebad dat lichaam én geest voedt, voor jong en oud.
  • Streat Fest pakt uit met een artisanale markt, waar lokale producenten en ambachtslieden hun 100% handgemaakte en unieke stukken aanbieden. Om ter plekke van te genieten of een stukje van het festival mee naar huis te nemen.

De belofte van Streat Fest? Een zinnenprikkelend XL-feestweekend dat levensgenieters en fijnproevers op een onvergetelijke ervaring trakteert. Proef van hoogstaande streetfood, ontdek nieuwe smaken en culturen en dans op het opzwepende ritme van muziek dankzij de vele optredens en dj sets. Afspraak bij Tour & Taxis, van 12 tot 15 mei!

Praktische informatie : Streat Fest vindt plaats van 12 tot 15 mei in Tour & Taxis, Brussel.- tickets in voorverkoop via www.streatfest.be Early bird ticket                  9,99€ – Wave 2 ticket : 12,50€   – Wave 3 ticket : 14,99€ – Kinderticket (6 tot 11 jaar)  6€ -Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis – zaterdag en zondag : dagticket voor 16u of avondticket na 16u. De prijzen van de gerechtjes variëren tussen 4 en 6 euro.

Het volledige programma met alle activiteiten, de aanwezigheid van de chef-koks en alle deelnemende zaken zal binnenkort beschikbaar zijn op de website www.streatfest.be  Openingsuren : Donderdag 12 mei : 17u00 – 24u00 – Vrijdag 13 mei : 17u00 – 24u00 – Zaterdag 14 mei : 11h00 – 24u00 – Zondag 15 mei :           11h00 – 22u00 – Meer info: www.streatfest.be