Nous Santorini: cycladische geschiedenis met eigentijdse invloeden

Noūs Santorini wordt geopend in de vroege zomer van 2022 en biedt een nieuwe definitie van luxe, met de nadruk op traagheid, ruimte en een integratie van interieurdesign met het buitenlandschap. Privé bungalows met zwembaden, sociale buitenruimtes, biologische eetgelegenheden, en een groot wellness centrum zullen het uitgestrekte eigendom definiëren.

YES! Hotels Group maakt al jaren furore in de Griekse hospitality scene met haar toewijding aan grensverleggende kunst en design. Deze reputatie werd gevestigd met het debuut Semiramis, een speels retro-pop property ontworpen door Karim Rashid, gevolgd door het NEW Hotel, een gesamtkunstwerk van de gebroeders Campana, en Periscope, een gedurfde uitstap met hedendaagse Griekse kunst in het hart. In de vroege zomer van 2022 zal YES! Hotels haar nieuwste accommodatie onthullen, haar eerste op een eiland: Noūs Santorini, genesteld in de regio Messaria.

Noūs Santorini is één van de grootste retraites op het eiland en zal zowel publieke als privéruimtes bieden, terwijl de geschiedenis van Santorini wordt gecombineerd met hedendaagse flair. Weelderige tuinen maken plaats voor genestelde bungalows die tegelijkertijd de helling van het landschap nabootsen en de verspringende structuren weerspiegelen die in overvloed voorkomen in de traditionele Cycladische architectuur. Ruwe natuurlijke materialen zoals wilgentenen en vulkanisch gesteente – te gebruiken in alles van vensterluiken tot claustra’s tot verlichtingsarmaturen – zullen de omgeving verder weerspiegelen. Het hotel zal ook drie eet- en drinkgelegenheden hebben, met de nadruk op lokale, biologische gerechten en wijnen. In de Noūs Santorini Spa en de nabijgelegen biologische vitamine bar, zullen de leidende principes van Ef Zin (het Griekse principe van welzijn) een ethos van holistische zelfzorg tot stand brengen.

Zoals in alle hotels van de YES! Hotels Group, zal kunst ook een belangrijke rol spelen, zowel zichtbaar als achter de schermen. Een aantal jonge Griekse hedendaagse kunstenaars zullen werken creëren voor het hotel, terwijl de landschapsarchitectuur geïnspireerd zal zijn op oude muurschilderingen in het nabijgelegen dorp Akrotiri. De prehistorische fresco’s tonen rivieren en subtropische landschappen; in Noūs Santorini zullen dergelijke scènes tot leven worden gebracht in een reeks van xerische grassen, een Nerium bosje, een kruidentuin, en nog veel meer.