Eerste editie van BXLBeerFest

Sinds vele jaren wordt het bierlandschap in België vooral gedomineerd door de industrie, ten koste van de artisanale bieren. Zowel in de handel, supermarkten als in de Horeca is de vaststelling hetzelfde: de kleine, onafhankelijke brouwerijen hebben het moeilijk om op te boksen tegen de industrie.

BXLBeerFest festival wil deze trend keren en de echte hop artiesten op de voorgrond plaatsen. Niettegenstaande er in Brussel al veel evenementen zijn rond bier was er nog geen die deze artisanale savoir-faire op de voorgrond plaatste. Dit in tegenstelling tot andere steden wereldwijd. Deze achterstand willen de organisatoren van het BXLBeerFest wegwerken door een uniek evenement aan te bieden dat Brussel haar rechtmatige plek als stad voor bierliefhebbers teruggeeft.

Initiatiefnemers Jean Hummler (mede-eigenaar van Moeder Lambic), Olivier Desmet (eigenaar van Nïetnigenough), Vincent Callut (oprichter van communicatiebureau MeetMyBeers) en Kevin Desmet (blogger op BelgianBeerGeek.com) hebben meer dan 50 brouwerijen uitgenodigd, Belgische en buitenlandse, die bieren aanbieden die breken met de gestandaardiseerde hap van de industrie.

Gedurende twee dagen zal er niet alleen maar kunnen gediscussieerd worden over blonde of bruine bieren of over alcoholgehaltes maar ook over ongekende smaken en verrassende geuren ( zuren, bitterheid, gerookt, kruiden, specerijen,…), over bieren gebrouwen met de beste ingrediënten. Naast de Belgische en buitenlandse brouwerijen is er ook specifiek aandacht voor de harde kern van Brusselse brouwerijen.

BXLBeerFest zal enkel eerlijke en echte bieren aanbieden, die zowel de leek, liefhebber als beer geek zullen kunnen bekoren.

Ook het culinaire zal aan bod komen op BXLBeerFest, dat gaat namelijk hand in hand met goed bier. Diverse foodtrucks zullen zorgen voor de betere festivalhap op maat van de kwaliteit van de aangeboden bieren terwijl een echt festivalrestaurant voor een rustmoment zal zorgen met een aangepast bierpairing menu. Geïnspireerd door de betere culinaire festivals zal de bezoeker ondergedompeld worden in de wereld van de eerlijke en echte bieren. De bezoeker zal kunnen ontdekken en herontdekken. De ambiance op z’n Brussels krijg je er gratis bij!

Met deze uitdaging willen de organisatoren een nieuwe standaard zetten voor bierevenementen in Brussel en België, nu en voor de komende jaren. Geen roze olifanten, geen kabouters, geen paters… enkel eerlijke en echte bieren!

BXLBeerfest – zaterdag 26 en zondag 27 augustus, telkens van 11 tot 20 uur

Turn& Taxis – Havenlaan 86C –  1000 Brussel – www.bxlbeerfest.com