Mauve restaurant & bar is getransformeerd naar eigentijdse klassieker

Befaamd restaurant in Laren is de zomerse hotspot in ’t Gooi met nieuwe bar en vernieuwd terras. In hartje Laren aan de Brink is Mauve Restaurant & Bar gevestigd. Mauve is een begrip in ’t Gooi en is al jaren de ontmoetingsplek in Laren voor een hapje en een drankje. Deze zomer is de zaak uitgebreid met een extra ruimte, Mauve Bar, en is het zonovergoten terras gerestyled en vergroot. Tevens is het menu aangepast met gevarieerde, eigentijdse gerechten en een mooie selectie gin & tonics, cocktails en mocktails. Hiermee is Mauve Restaurant & Bar getransformeerd van een tijdloze horecazaak naar een eigentijdse klassieker en biedt het voor een ieder wat wils.

Restaurant, bar en eventruimte

Mauve is gevestigd in een oude Saksische Boerderij aan de Brink in Laren en vernoemd naar de Nederlandse kunstschilder Anton Mauve. In het restaurant hangt een expositie van moderne kunst die ieder kwartaal wisselt en zorgt voor een dynamische aanvulling op het landelijke interieur van de historische boerderij. De naastgelegen bar heeft een stijlvol interieur die associaties oproept met een internationale hotelbar. Deze ruimte is ’s avonds geopend van donderdag tot en met zondag. Daarnaast leent Mauve Bar zich uitstekende als eventruimte voor besloten borrels, diners, feesten en vergaderingen. De bar is op reservering dagelijks af te huren. Het bestaande terras is vergroot en voorzien van eigentijds meubilair waardoor er hoog en laag getafeld kan worden.

Het menu

Met de uitbreiding van Mauve werd ook de menukaart aangepast. Naast klassieke gerechten werden er ook gerechten met een internationale twist aan de kaart toegevoegd, waaronder wereld bites; Doughnut met pulled veal, komkommer kimchi en spiced suger en de Japanse dumplings met kip, lente-ui en ponzu. Verfrissend is ook de salade met watermeloen, tomaat, feta, rode ui, pepita en yoghurtmuntdressing. Nieuw is de bijvangst als wisselende vis van de dag. Verrassende en bijzondere vissen op het menu die bijdragen aan een verduurzaming van de visserij. Ook aan de kinderen is gedacht. Op de placemat met kindermenu staan zoekspelletjes met een knipoog; tel de voorbijkomende Ferrari ‘s en de bekende zonnebrillen met Nederlanders.

Mauve biedt een mooie selectie wijnen en biertjes, vier verschillende gin & tonics met bijpassende garnering en een aantal verfrissende cocktails en mocktails. De gehele kaart is zowel in het restaurant, in de bar als op het terras te bestellen. Met deze transformatie is Mauve klaar voor een lange, zwoele zomer.

Mauve is een horecaconcept van Debuut BV, een organisatie die hoogkwalitatieve, onderscheidende horeca beheert en ontwikkelt in Nederland. Met 27 locaties, 17 formules, 2,5 miljoen gasten en een omzet in 2016 van 44 miljoen is Debuut BV een belangrijke speler in de horecawereld.

Mauve Restaurant & Bar – Brink 1 –  1251 KR, Laren

Telefoon +31 (0)35 5380990 – www.mauve.nl

Openingstijden Mauve Restaurant vanaf 10:00 uur (dagelijks) | Mauve Bar vanaf 16:00 uur (do-zo, en op reservering)