Viskok van het jaar : Nationale horecawedsrijd

Blaas jij een gerenommeerde jury van de sokken met je gerecht met rode poon? De nationale horecawedstrijd VISKOK VAN HET JAAR 2018 is de uitdaging bij uitstek om je talenten te tonen.

Voor de 29ste keer gaan we op zoek naar het lekkerste en origineelste gerecht met de ‘Vis van het Jaar’ in onze restaurants. Hoofdingrediënt is dit jaar rode poon. Voorzitter van de wedstrijd is Filip Claeys van restaurant De Jonkman** en medestichter van de NorthSeaChefs.

Durf jij de Behalve de befaamde titel ‘VISKOK VAN HET JAAR’ liggen er uitdaging aan? fantastische prijzen voor je klaar.

• Draag een jaar lang de titel VISKOK VAN HET JAAR. Je sluit aan in de rij topchefs die de wedstrijd de voorbije jaren wonnen. Recente winnaars waren onder andere Sam Van Houcke van restaurant Onder de Toren, Rob Stevens van D’Oude Pastorie, Jonathan Olivier van De Jonkman, Ivan Menten van Lèche Plat en Dean Masschelein van Boury.

• Steek een AARDIGE SOM op zak :Als Viskok van het jaar ga je niet met lege handen naar huis. Integendeel, naast de prachtige trofee, ontworpen door kunstenaar Jan Peirelinck, ontvang je ook een mooie cheque ter waarde van € 750.

• Geniet van een diner voor twee in HOF VAN CLEVE*** Je ontvangt een dinerkaart voor twee voor het Hof van Cleve*** van Peter Goossens in Kruishoutem. De overige laureaten genieten van een diner voor twee in de Jonkman** van Filip Claeys in Brugge.

• Vervoeg het team van de gevierde NORTHSEACHEFS : Jouw winnende recept is meteen ook je toegangsticket tot het team van de NorthSeaChefs. Deze topchefs promoten Noordzeevis, met speciale aandacht voor de minder bekende en daardoor vaak onbeminde vissoorten.

TOON JE KOOKKUNSTEN tijdens een diner t.w.v. € 1.000

Je mag rekenen op heel wat media-aandacht. De pers zal smullen van je verhaal. VLAM organiseert bij jou in de zaak alvast een diner met sleutelfiguren van binnen en buiten de sector ter waarde van € 1.000.

Schrijf je in voor 17/10/2017 en stuur je originele recept met rode poon voor 17/10/2017 naar viskok@vlam.be.

• Wie kan deelnemen? Elke beroepskok, die in België zijn beroep uitoefent in een restaurant of traiteurzaak, kan inschrijven. Deelname van bedrijfsrestaurants is uitgesloten. Elke deelnemer verbindt zich er toe slechts één recept in te sturen en dit gerecht op de menukaart te plaatsen. We zoeken immers het lekkerste gerecht met rode poon op de kaart van onze restaurants.

• Hoe schrijf je in? Stel het recept op een neutraal wit blad op: 1° titel van het recept, 2° ingrediënten voor vier personen rode poon minimum 150 g per persoon, 3° bereidingswijze, 4° presentatie met foto, 5° bereidingstijd (max. 1u45).

Je naam, de naam van je restaurant met adres en telefoonnummer en de titel van je gerecht voeg je op een afzonderlijk blad toe. Vervolgens mail je alles naar viskok@vlam.be (bij voorkeur). Je mag deze gegevens ook opsturen naar: VLAM – Vispromotie – Albert II-laan 35 bus 50, 1030 Brussel. De inschrijvingen worden afgesloten op 17 oktober 2017 – 12 uur. Vergeet niet om het ingezonden gerecht op je menukaart te plaatsen en ons hiervan een kopie te bezorgen.

De finalisten bereiden hun gerecht op Horeca Expo Gent op maandag 20 november. De finalisten kunnen een keukenhulp meebrengen, enkel voor hulp bij de dressage van de degustatieborden en uitvoering van eenvoudige taken die geen invloed hebben op het gerecht. VLAM stelt ter plaatse rode poon ter beschikking. Alle andere ingrediënten dienen door de finalist meegebracht te worden. Opgelet: het schoonmaken en voorbereiden van de bruto rode poon maken deel uit van de wedstrijd.