Eetbar Wagenoord – Mechelen

Culinair Mechelen is erg creatief met hippe en moderne eetbars, na pareltjes zoals Noen, Lily en Gamine, zag nu ook work-, event- en eetbar Wagenoord het levenslicht.

Deze creatie is een krachtenbundeling van enkele jonge ondernemers met Sara Feskens en Thomas van Roost als stimulerende krachten, dit duo stampte eerder reeds het succesvolle burgerrestaurant Il Cardinale naast de St Romboutskatedraal uit de grond, en kreeg voor Wagenoord de steun van Jente De Wilde, Mattijs Nackaerts, Kevin Brondel en Michael Bonne. In hun zoektocht naar kantoorruimte ontdekten ze een leegstaand pand waar destijds de garage Festraets was gevestigd. Aan de naamgeving diende niet al te lang worden gesleuteld, een garage in het noorden van Mechelen werd simpelweg “Wagenoord”. Het pand van zowat 1500m² biedt tal van mogelijkheden, ruimte als co-werkplek, annex eventruimte, annex atelier en annex eetbar. Voor 15€ kan men een rustige werkplek voor een ganse dag afhuren, inclusief technische infrastructuur, werkplek die vanzelfsprekend ook voor een langere periode kan worden gehuurd.

Voor de culinaire ondersteuning, de eetbar kreeg een plaatsje in de vroegere showroom van de garage, werd een beroep gedaan op chef-koks Jente De Wilde en Mattijs Nackaerts. Hun troefkaart waarmee ze nog meer jonge ondernemers naar deze locatie willen lokken is het wekelijks Wagenoord-event BBB, borrelen met bier en bitterballen…

Op de kaart geen oude klassiekers maar een moderne mix van tapas, stevige exotische creaties en leuke hapjes. Een combinatie van sharing-gerechten en individuele items met leuke decoratieve presentaties die via de ogen ook maag en smaakpapillen strelen. Los van de individuele creaties waarbij 3 gerechten per persoon als aanrader naar voren worden geschoven, ook een menu van de chef 50€, menu dat 8 gerechten in een 3-gangenmenu bundelt.

On the side suggereert de kaart o.m. een krokante salade, puree, risotto, brood, tapenades en makreel.wagenoord-195115

Wij selecteerden bij onze proeverij diverse gerechten die af en toe voor verrassingen maar ook tegenvallers zorgden. Een fijne carpaccio van snoekbaars kreeg het gezelschap van pompelmoes, galapeno en pittige koriander. De roodbaars, leuk op vel gebakken, kreeg het gezelschap van erwten, jonge sla en fijne kruiden. De bijhorende risotto werd evenwel een miskleun van formaat. De zwezerikken, mooi van smaak, mochten voor ons best een ietsje krokanter maar de bijhorende spinazie was leuk krokant en superheerlijk van smaak.

Mooie aroma’s vergezelden de tartaar van kalf gepresenteerd met gepekeld eigeel, kappertjes en kalfsjus. De kalfsworst kreeg vooral door de saffraan, venkel en mosseltjes een zilte toets. Midden de maaltijd werd de puree gepresenteerd, zonder enig begeleidend gerecht zodat hij afgekoeld vooraleer de volgende lichting gerechten werd opgediend, alle smaak verloor. Bij de knapperige witte asperges een leuk garnituur van champignon, boterslingers en gepekeld eigeel. Groene asperges en radijs werden compagnon bij de noordzeekrab, de toevoeging van mierikswortel moest hier voor de nodige smaakondersteuning zorgen, jammer.

Eetbar Wagenoord – Maurits Sabbestraat 123 – 2800 Mechelen

Tel 015- 48 02 25 – www.wagenoord.be

Eetbar: maandag tot vrijdag 11 tot 14 en 18 tot 22 uur- co-werkplek: maandag tot zaterdag 8 tot 22 uur.

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  leuke decoratieve presentaties

veel te luide achtergrondmuziek

bediening is verre van perfect

te duur voor een jeugdig publiek

natuurlijke smaken worden door kruidige toevoegingen overrompeld