E&J Gallo winery viert 20 jaar succes

Het Californische huis E&J Gallo Winery is net geëerd geworden als familiaal bedrijf met de meeste médailles uitgegeven door Concours Mondial de Bruxelles. Naar aanleiding van het 20 jarig bestaan van deze competitie heeft de organisatie van de Concours Mondial een speciaal trofee overhandigd aan de Californische producent ten einde 20 jaar succes te vieren.

E&J Gallo Winery heeft nl. meer dan 100 médailles verkregen sinds de oprichting van deze wedstrijd in 1994 en is het enige bedrijf dat elk jaar werd gemédailleerd. De médailles van de Concours Mondial de Bruxelles werden uitgereikt aan het hele Gallo portfolio en dit toont de uitstekende kwaliteit aan van de wijnen aan elk prijs niveau. De historische beloningen omvatten een Grote Gouden médaille in 2001 en 3 gouden médailles voor de Ernest & Julio Gallo Estate Cabernet (€50); een Grote Gouden médaille voor de Rancho Zabaco Sonoma Heritage Zinfandel (€12.99) in 2009 als ook voor Turning Leaf Chardonnay in 2012 (€7.99). Vorig jaar hebben 3 wijnen van het merk Barefoot (€5.99) een zilveren médaille in ontvangst mogen nemen en dit jaar heeft de Barefoot Pink Moscato een gouden médaille gewonnen.

Edouard Baijot, Regional Sales Manager: “Wij zijn verheugd en fier om zulke goede resultaten gerealiseerd te hebben gedurende deze 20 edities van de Concours Mondial de Bruxelles, dat elk jaar de beste producten ter wereld beloond. Wij gaan ons natuurlijk blijven inzetten om kwaliteitswijnen te maken aan elk prijsniveau en voor elke consumenten smaak. Deze trofee moedigt ons aan en versterkt ons idee dat we in de juiste richting gaan en werken. Wij zullen ook verder investeren in premium wijnen om onze groei te versnellen in dat segment en we verheugen ons omtrent het idee deze wijnen voor te stellen tijdens de komende edities van de Concours Mondial de Bruxelles.”

In 1998 heeft E&J Gallo Winery 5 gouden médailles gewonnen op de 5 voorgestelde wijnen; in 2012 werden 13 médailles bekomen op 20 voorgestelde wijnen – waaronder 2 Grote Gouden Médailles en 3 Gouden médailles. Inclusief de resultaten van 2014, zijn het in totaal 37 Grote Gouden en Gouden médailles die Gallo heeft gewonnen sinds 1998.

E&J Gallo Winery werd opgericht in 1933 in Modesto in Californië door Ernest en Julio Gallo en is vandaag het grootste wijnbedrijf ter wereld, met een internationale erkende expertise in de productie, de distributie en de marketing van wijnen. Met 7 productiecentra die strategisch gelegen zijn in de regio’s van Californië, als ook met een bevoorrading uit de beste wijngaarden, maakt Gallo wijnen voor elke doelgroep, van gelegenheidsdrinkers tot de meest veeleisende wijnkenners. Het portfolio Gallo wijnen omvat meer dan 60 merken zoals Gallo Family Vineyards, Barefoot, Turning Leaf, Rancho Zabaco of nog Louis M Martini.