Elysis, symbolische cuvee van de heropleving van Les Caves de la Loire

Ze vertegenwoordigt de beste percelen van de Les Caves de la Loire wijngaarden. Haar naam doet denken aan het Elysée (tuin van Griekse en Romeinse goden) en aan Lys (gekoppeld aan de Franse adel en vaak geassocieerd met de Loirevallei). Met een jaarlijkse productie van meer dan 800 000 flessen, is Elysis ook een van de topmerken van de Loirevallei.

Duurzame ontwikkeling

Het nieuwe jasje waar de bekende roséwijn uit de Loire net werd in gestoken levert een beter leesbaar etiket op maar laat vooral ook toe om trots het certificaat “Vignerons Développement Durable”, iets waar het merk heel hard op inzet, te tonen. Elysis, een cuvée gecreëerd in het begin van de 21e eeuw en gekend voor haar cabernet en haar rosé d’Anjou, positioneert zich als een van de toekomstige parels van deze regio in Midden-Frankrijk, rijk aan wijnen, rivieren en geschiedenis.

Le rosé d’Anjou Elysis is te koop in de Colruyt of via de webshop (4,99€) – Le cabernet d’anjou Elysis is te koop bij Spar. (5,99€) – U vindt raad en tips over de wijn op de site van Colruyt.elyses-rose

Rosé wijnen … in topvorm:

IN DE WERELD:

•          Het marktaandeel van de roséwijnen is verdubbeld tussen 1997 en 2017 van 14,8% naar 32,2%.

•          Frankrijk is vandaag de grootste verbruiker van rosé in de wereld. Net voor de            Verenigde Staten.

•          Rosé is de enige kleur die zijn koper behoudt. (Bron: KANTAR) Met andere woorden, het aankopen van wijn per jaar en per huishouden neigt te dalen behalve voor de rosé.

•          Onder de stille wijnen, dragen AOP rosé’s sterker bij tot de waardering van de markt in vergelijking met de gemiddelde stille wijn: 35,6% vertegenwoordigt 52,3% van de waarde.

De Loire-Vallei: de hoofdrolspeler onder de roséwijnen

•          14 appellaties  geproduceerd op 9 500 ha

•          Tweede plaats in de AOP roséproductie in Frankrijk.

•          Cabarnet d’Anjou is de onbetwiste leider en vertegenwoordigt 72% van de roséwijnen uit de Loire-Vallei. Dit is 17,5% van de totale rosé. (+3,9 vol/+ 6,6 val)

•          Het is een van de bekendste namen bij de Fransen met een bekendheidsgraad van bijna 70%, op hetzelfde niveau als de Provence. (bron: Wine Intelligence, Français du Vin 2017).

Een verbruik goed verdeeld het hele jaar door.