Gastronomisch restaurant L’Envie – Zwevegem

Bij L’Envie willen men iets verder gaan, met een gevoel van vakkundigheid krijgt lekker eten een betekenis. In dit gastronomisch restaurant, zijn smaken, geuren en esthetiek van belang. Restaurant L’Envie ligt in Zwevegem, in het hart van de agglomeratie van de Eurometropool Lille-Kortrijk-Doornik, en straalt een elegant, geraffineerd en warm kader uit. De gastronomische menu’s laten u de smaken van prachtige lokale producten proeven, in harmonie met een bijzondere wijnselectie.

Het is dankzij hun passie voor lekker eten dat de twee chefs elkaar ontmoet hebben in “Château du Mylord”. Het is diezelfde passie die hun de kracht geeft om aan een nieuw avontuur te beginnen waarvan de mooiste lijnen ongetwijfeld nog moeten geschreven worden.

Gastvrouw Inès is door wijn en patisserie gepassioneerd.Ze studeerde aan de prestigieuze Hotelschool “Ter Duinen” in Koksijde. Na een succesvolle professionele opleidingsperiode komt Ines tot het besef dat ze voldoende technische bagage heeft verzameld om haar talenten uit te drukken. Ze valt op tijdens haar stages in gerenommeerde zaken als Restaurant Boury (* Michelin), ’t Oud Konijntje te Waregem (* Michelin), de Auberge du Vieux Puits (*** Michelin) van de gekende chef Gilles Goujon.

Eens gediplomeerd, lanceerde Ines zich in het professionele leven met veel ambitie en drang naar ervaring bij Château du Mylord (** Michelin) en daarna in Sea Grill (** Michelin) aan de zijde van Yves Mattagne als chef pâtissière. Inès is 3 woorden:  creatief, gepassioneerd en heeft een mooie wijnkennis.

Rome werd niet in een dag opgebouwd, de culinaire expertise van chef David Grosdent evenmin. Hij groeit op in een familie van artisanale bakkers waar hij de regels leert die nodig zijn om te kunnen spelen met lokale producten.  Tijdens zijn studies aan het Notre Dame-Instituut te Heusy loopt David stage in het Sea Grill Restaurant in Brussel. Meer ervaring doet hij op in Restaurant Barbizon in Overijse , L’Ecailler du Palais Royal in Brussel , Le Charmes-Chambertin in Crawhez, Manoir de Lébiolles in Spa , Maison Bru in Eygalières (Frankrijk), Château du Mylord in Ellezelles. Aan het eind van die culinaire odyssee wordt hij sous-chef van het Sea Grill Restaurant aan de zijde van Yves Mattagne, waar het inderdaad allemaal was begonnen.

Tijdens zijn ervaringen heeft David niet alleen leren koken, hij eigende het zich toe. Werken met de seizoensgebonden kwaliteitsproducten van de lokale producent is zijn uitgangspunt. Die producten samenbrengen in een creatieve, zuivere, intuïtieve keuken is zijn filosofie. Hoewel L’Envie gevestigd is te Zwevegem in West-Vlaanderen, wil David ook een vleugje Waalse flair op zijn kaart zetten.

Uitdagingen gaat het jonge koppel met passie en doorzettingsvermogen te lijf, in oktober 2015 beslisten ze dan ook de eigen vleugels uit te slaan en startten met restaurant L’Envie in Zwevegem. Het restaurant is op korte tijd uitgegroeid tot een gastronomische pleisterplaats voor fijnproevers, toch willen ze permanent hun creaties bijsturen en verbeteren, het lidmaatschap van de JRE moet hun creativiteit aanwakkeren en verstevigen.dscn1817

Hun nieuwste creatie is een degustatiemenu opgebouwd rond Marlene® een appelvariëteit uit de regio Sudtirol die wereldwijd als een topproduct wordt gewaardeerd. De proevertjes bij het aperitief getuigden van hun liefde en respect voor natuurproducten gekoppeld aan regionale specialiteiten. Als voorgerecht serveerde David een creatie van vlaswijting uit de Noordzee met vinaigrette van Golden Delicious, granité van Fuji en crème van citroenkaviaar.

Het hoofdgerecht werd een duifje van een kweker uit Ellezelles in twee bereidingen met rabarber en appel Red Delicious, spinazie met Granny Smith saus en slaatje eveneens opgefleurd met Granny Smith. Als dessert een zoete tarte tatin van Fuji, sorbet van groene appel en fijne aroma’s van Granny Smith.

Restaurant L’Envie – Helkijnstraat 38 – 8554 Zwevegem – lid JRE

Tel 056 221983 – www.lenvie-restaurant.com

Gesloten dinsdag en woensdag

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  3 minutes

attente bediening

mooi evenwichtig smaakpalet

kaart boordevol inventiviteit en creativiteit

gezellig en elegant interieur

GaultMillau:  15/20

liefde voor mooie producten

generositeit en smaken zijn belangrijke troeven

evenwichtige bereidingen

Delta:             1 muts

charmante keuken

mooi parcours in sterrenzaken