Expair Tours lanceert unieke selfdrtives langs moosiet landhuizen van Portugal

Wie graag in stijl reist en houdt van luxe en traditie moet absoluut een keertje overnachten in een Portugese pousada, quinta of herdade. Dit zijn authentieke landgoederen en herenhuizen die vaak gelegen zijn in een prachtige omgeving. De Belgische touroperator Expair Tours, gespecialiseerd in charmante cruises en selfdrives, heeft deze zogenaamde ‘Solares de Portugal’ verzameld in een aantal unieke selfdrives. Zo kan je al vanaf 682 euro/pp het spectaculaire natuurdecor van Noord-Portugal ontdekken, inclusief vlucht, huurauto en verblijf van 7 nachten in 3 verschillende solares met wijndegustatie. Meer info en boeken: www.expairtours.be

Portugal telt in totaal 90 solares, verspreid over het ganse land. Solares zijn Portugese landgoederen en herenhuizen die meestal eigendom zijn van vooraanstaande families en gelegen zijn in vaak nog onbekende delen van Portugal. De solares worden traditioneel opgedeeld in 3 types: Casas Antigas (CA) zijn adellijke residenties en historische herenhuizen met een belangrijke architectonische waarde. Quintas e Herdades (QH) bieden kamers aan in herenboerderijen, waar de gasten welkom zijn om een handje mee te helpen. Veel van deze landelijke adressen liggen afgelegen. Casas Rusticas (CR) tenslotte, stellen de toeristen in staat om in rustieke en in regionale stijl opgetrokken woningen te verblijven.

Luxe en Traditie in Noord-Portugal vanaf 682 euro/pp

Expair Tours heeft alle solares in haar aanbod opgenomen en biedt haar klanten de kans om zelf een tour samen te stellen langsheen de verschillende solares. Daarnaast heeft Expair Tours ook een aantal kant-en-klare tours uitgestippeld. Zo kan je bijvoorbeeld het spectaculaire natuurdecor van Noord-Portugal ontdekken via een 8-daagse selfdrive. De tour start en eindigt in Porto. Onderweg passeer je ondermeer Ponte de Lima, één van de oudste stadjes van Portugal gelegen in de Minho regio, bisschopsstad Braga, UNESCO-werelderfgoedstad Guimaraes (in 2012 nog Culturele hoofdstad van Europa) en de prachtige Douro-wijnstreek. Overnachten doe je in Casa do Barreiro, een statige Casa Antiga die uitzicht biedt op de vallei van de rivier Lima, in Casa de Sezim dat gelegen is in de groene Minho streek, ook wel eens de tuin van Portugal genoemd, en in Quinta de Veiga, een oude boerderij gelegen op een heuveltop met een spectaculair panoramisch uitzicht over de Douro-vallei. Deze selfdrive boek je al vanaf 682 euro/pp, inclusief h/t lijnvlucht Brussel-Porto, all-in huurwagen (type MINI) en 7 overnachtingen mét wijndegustatie in bovenvermelde solares.

4 inspirerende routes doorheen het Portugese binnenland

Wie liever een ander deel van Portugal ontdekt kan zelf een tour samenstellen en een verblijf in één of meerdere solares integreren. Om het haar klanten wat makkelijker te maken heeft Expair Tours alvast volgende suggesties, terug te vinden in de brochure van Expair Tours: De culturele as Porto-Lissabon (Porto-Lissabon) ,        De kaas- en wijnroute (Porto-Lissabon) – incl. Wijn- en kaasdegustaties, Langs vlakten en stranden (Lissabon-Faro) en een mozaïek van Portugal (Porto-Lissabon).

De brochure met het aanbod aan ‘Solares de Portuga’l raadplegen kan via volgende link http://www.expairtours.be/nl/onze-brochures.html. Daarnaast kan je de brochures van Expair Tours ook terugvinden bij de onafhankelijke reisagent.

Expair Tours is een Belgische touroperator, actief sinds 2003 en opgericht door Ali Labidi. Expair Tours heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het aanbieden van kleinschalige logies, cruises en selfdrives en richt zich op een publiek dat graag een bestemming ontdekt op eigen snelheid en weg van het massatoerisme. Momenteel biedt Expair Tours volgende 11 bestemmingen aan: Tunesië, Kroatië, Portugal, Italië, Spanje, Slovenië, Malta, Montenegro, Bosnië-Herzegovina, Marokko en Griekenland. Daarnaast biedt Expair Tours ook zee- en riviercruises aan, ondermeer in Kroatië en Rusland en op de Donau en de Mekong. Vanaf 2015 worden hier cruises vanuit Oostende aan toegevoegd naar de Britse Eilanden, Noorwegen en de Baltische Zee. Meer info: www.expairtours.be