Finale: Eerste Maître d’hôtel

Op maandag 5 oktober vindt de finale plaats van de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Maître d’hôtel van België’. Eén vrouw en drie mannen nemen het tegen elkaar op. De vier finalisten zijn :          Esrä Cayir (27) van Restaurant Pur Boeuf in Oost-Vlaamse Berlare, Simon De Tavernier (25) van Le Château Du Mylord in Ellezelles, Antoine Dubois (32) van Hostellerie Gilain in Sorinnes en Sam Verheecke (39) uit het Oost-Vlaamse Landegem.

Voor Esrä Cayir en Sam Verheecke is het hun eerste deelname. Simon De Tavernier en Antoine Dubois waren vorig jaar ook al finalist.

De titel ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijden georganiseerd door Club Prosper Montagné zijn op basis van de wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

De leden van het nationaal zaalcomité zullen de kandidaat-finalisten beoordelen op o.a. hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent. Ze zullen naast hun kennis inzake de etiquetteregels, Belgische kazen en allerhande versnijdingen ook moeten aantonen dat ze in staat zijn om een telefonische reservatie correct te noteren, gasten te ontvangen, een tafel op te dekken, dranken aan te bevelen en te serveren, een menu vlot te kunnen aanpassen, enz.

Laurence Rigolet-Wynants van restaurant Comme Chez Soi in Brussel is ambassadrice van de wedstrijd van dit jaar.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem.

www.club-prosper-montagne.be