The White Room behoudt Michelinster achtste jaar op rij – Anantara Grand Hotel Krasnapolsky
Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam is enorm trots dat The White Room voor het achtste opeenvolgende jaar zijn Michelinster behoudt. Onder de hoede van Chef de Cuisine Tristan de Boer en voormalig Michelin-sterrenchef Jacob Jan Boerma als culinair adviseur, blijft The White Room een toonaangevende culinaire bestemming in Amsterdam. De Michelinster erkent de toewijding aan kwaliteit en innovatie van het hele team en de unieke Amsterdamse identiteit die het restaurant belichaamt. Chef de Cuisine Tristan de Boer beschrijft zijn kookfilosofie als Amsterdam Cuisine, een eerbetoon aan de diverse culturele invloeden van de stad. Hij legt uit: ‘Ik wil de rijke geschiedenis van de hoofdstad, van handel tot culturele uitwisseling, vertalen naar een verfijnde culinaire ervaring. Ingrediënten uit verschillende culturen krijgen hier een podium, net zoals de traditionele Franse keuken dat heeft.’ Dit blijkt uit Signature Dishes zoals de Langoustine met lavasbouillon, geïnspireerd op de Surinaamse krabsoep, een smaakvolle combinatie die de filosofie van het restaurant weerspiegelt. De gerechten verlaten de keuken niet zonder de exquisiete begeleiding van sommelier Frederico Figueiredo.
Unieke samenwerking tussen Chef en Sommelier
Het behouden van de Michelinster komt voort uit de hechte samenwerking in het team, de aanhoudende kwaliteit en de sfeer van het restaurant. Chef Tristan en sommelier Frederico vertellen meer over hun dagelijkse samenwerking. Frederico licht toe: ‘Het voelt soms alsof we een getrouwd stel zijn; we begrijpen elkaar perfect en vullen elkaar aan. Als één van ons even een mindere dag heeft, compenseert de ander dat.’ ‘Onze synergie vertaalt zich naar de smaak en de filosofie achter onze gerechten en wijnselecties.’ Samen streven zij ernaar elke gast een onvergetelijke ervaring te bieden.
De perfecte culinaire beleving
The White Room biedt gasten de mogelijkheid om een unieke smaakreis door Amsterdam te maken, waarbij lokale producten en wereldse smaken samenkomen op een innovatieve en authentieke manier. Het restaurant biedt ook verfijnde vegetarische opties, waarbij Chef Tristan benadrukt dat hij de vrijheid van vegetarisch koken fascinerend vindt: ‘Het daagt me uit, er zijn geen grenzen!’
Een wereldreis aan wijnkeuzes
Sommelier Frederico Figueiredo, die een passie voor wijn heeft ontwikkeld door werkervaring en reizen, benadrukt het belang van variatie en toegankelijkheid in de wijnkaart. ‘Iedereen moet het recht hebben om van goede wijn te genieten’ vertelt Frederico. ‘Ik probeer wijnen te kiezen die een verhaal vertellen, die een aanvulling vormen op de keuken van Tristan en die gasten iets nieuws laten ontdekken.’ Hij voegt eraan toe: ‘Een mooie wijn hoeft niet complex te zijn; het moment waarin je hem drinkt maakt het verschil.’ Er worden ook alcoholvrije pairings aangeboden in The White Room, waarbij Kombucha een favoriet product is om mee te werken.
Vier de successen van The White Room
Met trots viert The White Room dit achtste opeenvolgende jaar van culinaire erkenning en blijft het restaurant gasten verwelkomen die op zoek zijn naar een verfijnde, Amsterdamse culinaire ervaring met sterrenkwaliteit. Dit jaar is de uitgelezen kans om aan te schuiven bij één van de bijzondere diners in de Wintergarden en The White Room tijdens de kerstdagen. Hier worden vijfgangendiners gepresenteerd met een feestelijke touch. Reserveren voor deze unieke Kerstervaring kan via: www.restaurantthewhiteroom.com
Speciale arrangementen tussen 22 januari & 1 februari 2025
Voor wie tijdens de feestdagen niet de gelegenheid heeft The White Room te bezoeken of op zoek is naar een onvergetelijk kerstcadeau. Van 22 januari tot en met 1 februari 2025 biedt het restaurant exclusieve lunch- en dinerarrangementen aan tegen een scherpe prijs en voor een unieke Michelinsterrenervaring. Meer informatie is te vinden op de website van The White Room.
The White Room in het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam
Het restaurant is voor het achtste jaar op rij met een Michelinster bekroond en biedt een buitengewone diner ervaring, geïnspireerd door de rijke cultuur van Amsterdam. Onder de culinaire leiding van Chef de Cuisine Tristan de Boer, presenteert The White Room een stijl die de wereldwijde invloeden van de stad viert door lokale ingrediënten te verheffen met internationale smaken. Signature Dishes zoals makreel met Amsterdams zuur en Piment d’espelette of Crepes (Porcini) uit Nederland met cacao, blauwe bessen en champagne weerspiegelen deze unieke filosofie. Aangevuld met de deskundige wijnselecties van sommelier Frederico Figueiredo is ieder gerecht gemaakt om te verrassen. Met de verfijnde ambiance is The White Room een culinaire topbestemming in Amsterdam voor wie op zoek is naar een gedenkwaardige dinerervaring van wereldklasse.
Anantara Hotels & Resorts
Anantara biedt oprechte gastvrijheid voor de moderne reiziger op de meest unieke bestemmingen ter wereld. De collectie met onderscheidende, doordacht ontworpen luxe hotels en -resorts opent de poorten om op reis nieuwe bestemmingen te ontdekken en persoonlijke reiservaringen te creëren. Van wereldsteden naar woestijn, tot weelderige eilanden, Anantara brengt reizigers in contact met de lokale cultuur, laat gasten genieten van authentieke luxe en biedt gastvrijheid met gepassioneerde expertise. Anantara heeft op dit moment meer dan 50 prachtige hotels en resorts in Thailand, de Malediven, Indonesië, Vietnam, China, Cambodja, Maleisië, Sri Lanka, Mauritius, de Seychellen, Mozambique, Zambia, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Oman, Tunesië, Portugal, Spanje, Hongarije, Italië, Nederland, Frankrijk en Oostenrijk. Met in de pipeline toekomstige accommodaties in Azië, het Midden-Oosten, Afrika, Europa en Zuid-Amerika. Illustraties Anantara Hotels. www.anantara.com