Fleurist maakt met FlowersnoGin, een alcoholvrije spirit met pittig, energiek goed gevoel

Fleurist en bloembinder David Sels uit ’s-Gravenwezel creëerde vorig jaar een gin voor de winter en voor de zomer, telkens met een overvloed aan typerende seizoen botanicals. Voor de lente verrast hij met het smaakpalet van FlowersnoGin, een alcoholvrij distillaat op basis van een rijk bloemenboeket. Een spirit met nul graden alcohol, zonder suiker of zout maar wel op basis van 38 botanicals. Met een passende, pure tonic zorgt FlowersnoGin voor een herkenbaar pittig, energiek goed gevoel.

Haute-couturier

Al meer dan twee decennia imponeert David Sels met fraaie boeketten en florale arrangementen. En met een bloemenzaak die naar gelang de seizoenen een wisselend decor krijgt. Nu eens met een vleugje Toscane of dan weer fel gekruid na een bezoek aan Marrakech. Telkens krijgen interieur en gevel van zijn zaak Natuurlijk Bloembinders door wisselende vormen en kleuren een sterk zintuiglijke boost. Gelijk een haute-couturier die telkens opnieuw met dezelfde materialen werkt en toch twee keer per jaar met een nieuwe collectie verrast en inspireert. Met klanten die er telkens naar uitkijken.

Winkelmetamorfose

Die terugkerende make-over van zijn bloemenzaak gaat niet samen met een modedefilé maar wel met een opendeurweekend waar hij premium gins met een eigengemaakte selectie van botanicals serveert. Omdat zijn zaak vorig jaar zijn twintigste verjaardag vierde, wou David Sels de winkelmetamorfose met een eigen gin een extra persoonlijke dimensie geven. Zowel in de winter als in de zomer maakte hij met bloemen, planten en kruiden zelf een gin. Voor het technisch en praktisch aspect contacteerde hij Thomas Cuyvers van Sterkstokers Distilleries in Hoogstraten.

FlowersnoGin

Zowel de winterse FlowersnGin met warme hints van kaneel en anijs als lichte toetsen van harsige dennen en sinaasappel als de zomerse met florale en fruitige versie vielen zeer goed in de smaak. En daarom daagde hij Thomas Cuyvers uit om voor deze lente naast de twee gins (38°) een FlowersnoGin te maken. Een spirit met nul graden alcohol, zonder suiker of zout maar wel op basis van 38 botanicals en dankzij citroenzuur zes maanden houdbaar. Een alcoholvrije spirit die op een zelfde rijke smaakbeleving mikt als een gin en waarvan men kan blijven drinken. Met bijvoorbeeld een passende basis mixer zoals Double Dutch Indian Tonic die alleen natuurlijke suikers bevat.

Productinfo: FlowersnoGin met 38 botanicals (€ 30) – FlowersnGin Winter met 20 botanicals (€47.50) – FlowersnGin Summer met 22 botanicals (€ 47.50), steeds in flessen van 70 cl. – Artwork gemaakt door kunstenares Doortje IJpelaar die eveneens zorgde voor handbeschilderde limited edition flessen ( € 210)

Te koop bij: www.flowersngin.be

Natuurlijk Bloembinders, Wijnegemsteenweg 17, 2970 ’s-Gravenwezel en Drankenhandel De Kroon in Wijnegem