Food trend: oenani levert wijn aan huis

De herfst is in het land! Zomerse avonden op een terras worden ingeruild voor gezelligheid en warmte met een lekkere maaltijd en een goed glas wijn. De maaltijden kon je al langer aan huis laten leveren, dankzij oenani moet je nu ook voor de wijn de deur niet meer uit.

Steeds meer mensen bestellen hun wijn online. Het is makkelijk, snel en efficiënt. Het enige probleem? De keuzestress is daarmee niet opgelost. Daarom kwamen Ona Rombaut en Arne Braeckman met oenani, een verfrissend wijnabonnement. Zij selecteren elke maand 3 wijnen, die aan huis worden geleverd. Bij elke box zit ook een educatieve kit met het verhaal achter de wijn, handige wijntips en extra sommelier-info. Bovendien krijg je een persoonlijke login voor een dashboard waarop je alle informatie kan bijhouden en de wijnen kan raten.

Het doel? Zoveel mogelijk kwalitatieve, vaak biologische of biodynamische, wijnen in zoveel mogelijk huiskamers te krijgen. Om een uitdagend alternatief te bieden voor de industriële supermarktwijnen zonder dat de consument een diepe wijnkennis nodig heeft.

“In de supermarkt staan en niet weten welke fles wijn te kiezen bij je lekkere maaltijd die avond, iedereen kent het probleem. Wijn is genot. Oenani gelooft dat het selecteren van een fantastische fles wijn even eenvoudig moet zijn als het genieten ervan. We proefden reeds duizenden wijnen en selecteerden voor jou enkel de uitzonderlijke toppers. Meer tijd voor jou dus om te genieten van een heerlijk glas.”

Hoe werkt het? Maandelijks krijg je 3 verrassende wijnen aan huis geleverd in heel België, voor de democratische prijs van 42,5 euro (inclusief levering), en op een zo ecologisch mogelijke manier. Zo verlopen de leveringen in de regio Gent en Antwerpen via een fietskoerierdienst. Inschrijven doe je via de website. Hierop zal je oa. via je persoonlijke dashboard eenvoudig je favoriete flessen kunnen nabestellen.

Extra tip voor het eindejaar! Je kan de box als geschenk geven. Bedrijven kunnen de box ook volledig laten personaliseren.

Wie zijn Ona & Arne?

Ona Rombaut: 2012: Master in Communicatiewetenschappen aan UGent – – 2012-2013: Gerant in WASBAR Gent – – 2015 – heden: oprichter wijnbar ONA (O.na N. A.rne) – – 2017: diploma sommelier via Syntra – – 2017: diploma Conseil-Sommelier aan l’Université du Vin de Suze La Rousse – – 2018: start WSET3

Arne Braeckman: – 2009-2012: projectmanager bij Mise en Place Gent + opstart Mise en Place Kortrijk – – 2012-2015: IT-recruiter – – 2015 – heden: oprichter wijnbar ONA – – 2017: WSET3 diploma behaald – – 2018-…: diploma course WSET4