De beste garnaalkroket in Brussel

Op maandag 22 oktober werd de eerste wedstrijd in Brussel gehouden ter ere van een prinsje van de Belgische gastronomie: de bekende garnalenkroket. Na een blinde degustatie heeft de jury voorgezeten door de heer Pierre Wynants zich uitgesproken en Fernand Obb Delicatessen gekozen.

De wedstrijd was een initiatief van visit.brussels dat met deze eerste wedstrijd de traditionele gerechten in de kijker wil stellen. De grote winnaar van deze eerste editie ‘beste garnaalkroket van Brussel’ is Fernand Obb Delicatessen. La Quincaillerie, Ma Folle de Soeur, Restaurant François, Todt’s Café, Belga Queen, Toucan Brasserie, l’Atelier de Willy, La Guinguette en Ville en La Brasserie de la Gare, staan op hun beurt in de top 10.

In de loop van september werd een oproep tot deelname gelanceerd via de sociale media. Om deel te nemen aan de wedstrijd moesten de kandidaten voldoen aan de volgende criteria: een etablissement, een eethuis, een toonbank of een Food Truck runnen, gevestigd op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en er zelfgemaakte garnalenkroketten aanbieden op de kaart.

20 etablissementen hebben zich gemeld: L’Atelier de Willy, Le Belga Queen, La Brasserie de la Gare, Le Callens Café, Chez Léon, Chez Soje, Fernand Obb Delicatessen, La Guinguette en Ville, Joe’s Restaurant, Ma Folle de Soeur, La Manufacture, Le Moulin de Lindekemale, Peï & Meï, Le Pré Salé, La Quincaillerie, Restaurant François, Restaurant Vincent, Restobières, Todt’s Café, Toucan Brasserie. Zij gingen de uitdaging aan en zetten hun talent in om deze typisch Belgische lekkernij te bereiden, uitdaging die ze konden realiseren in de keukens van het restaurant ‘Comme chez soi’.

Voor de beoordeling gebruikte de jury een quoteringstabel om de hiërarchie van de geproefde producten te bepalen. De puntenverdeling gebeurde volgens verschillende criteria zoals knapperig korstje, smaak en kwaliteit van de garnalen.

Na de proeverij en degustatie kroonde de jury de creatie van traiteur- restaurant Fernand Obb Delicatessen, Taminestraat 27 in 1060 Sint Gilles tot absolute winnaar. Hij zal een jaar lang de vermelding ‘beste garnalenkroket van Brussel’ mogen gebruiken.