For the foodies! Travel South

Het is alweer maart en dat betekent dat het mooie weer ons tegemoet komt. Nog even en we kunnen weer de barbecue aansteken en heerlijk genieten van een hapje en een drankje op het terras. In de Travel South-regio zijn er tal van mogelijkheden waar je kan genieten van de Amerikaanse culinaire tradities…

Barbecueën in Noord-Carolina

Een culinaire traditie is Noord-Carolina is het combineren van een barbecue met Moonshine. Als je je aangetrokken voelt tot de innovatieve eetcultuur, sterke drank en ambachtelijke bier ben je in Noord-Carolina op het juiste adres. Een van de bekende barbecuetradities, het op hout gerookte varkensvlees, werd al in de 18e eeuw ontdekt. De beste barbecue ervaringen kan je opdoen in de Skylight Inn in Ayden waar je het vlees eet met knapperige stukjes schil, geserveerd met een scheutje azijnsaus of bij Lexington Barbecue, waar de varkensschouders worden geserveerd met tomatensaus om de azijn smaak te verminderen.

Wilkes County wordt ook wel “Moonshine capital of the world” genoemd in de dagen dat het maken van deze drank nog illegaal was. Deze werden geproduceerd en aangeboden in het geheim, tijdens donkere nachten, onder het maanlicht. Dankzij de huidige wetten kunnen distilleerders deze drank nu aanbieden op klaarlichte dag. Er gaan veel verhalen rond over de geschiedenis van Moonshine en je kan dit zelf bij een van de vele distilleerderijen ontdekken. Bij Call Family Distillers in Wilkesboro kan je allerlei memorabilia vinden en auto’s die gereden werden door de “Uncatchable” moonshine-runner. Elevated Mountain Distillings in Maggie Valley vertelt het verhaal van de legende Popcorn Sutton.

BBQ en bier in Missouri

Met meer dan 100 barbecue restaurants in Kansas City wordt deze stad in Missouri de “Barbecue City of the World” genoemd. Van de legendarische Gates Bar-B-Q en Arthur Bryants Barbecue tot kleinere restaurants die meer bekend zijn bij de lokale bevolking. Het gerucht gaat dat Kansas City meer barbecue restaurants heeft dan enig andere stad op de wereld. Er is zelfs een app, KC BBQ Experience, waar je alle barbecue restaurants op kan vinden!  Kansas City is niet de enige locatie in Missouri die je doet watertanden. In Branson vind je Danna’s BBQ & Burger Shop en Gettin’ Basted en in St. Louis vind je Pappy’s Smokehouse en Salt + Smoke. Zorg er wel voor dat je er op tijd bij bent, zodra het vlees op is sluiten ze de deuren.

Biergigant Anheuser-Busch is opgericht in 1857 in St. Louis en is opgebloeid tot een ware biergemeenschap. Tot de dag van vandaag zijn bezoekers welkom voor een tour door de brouwerij, waar je leert over het hele proces van zaadje tot het eerste slokje. En nog leuker, je mag het biertje zelf uitproberen!

Bierbrouwerijen zijn in de loop van de jaren meer populair geworden. In Kansas City vind je Boulevard Brewing Company en die spant de kroon wanneer het aankomt op originaliteit. Naast zo’n 50 verschillende biersmaken, produceren ze ook cocktails en seltzers (spuitwater met alcohol). Na een tour door de brouwerij kan je in de bar genieten van een hapje en een drankje met een geweldig uitzicht over de stad. Verder worden er veel speciale evenementen georganiseerd waaronder de highlight ‘Beer Hall Bingo’ op zondagen.

Moonshine en meer bij Crystal Ridge Distillery in Arkansas

Als je een bezoekje brengt aan de Crystal Ridge Distillery in Hot Springs krijg je de kans om de Moonshine van Arkansas te ontdekken. Naast een educatieve tour door de brouwerij kan je ook een proeverij doen en meer leren over de geschiedenis van Moonshine in deze regio. Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten is dat in de tijd van Al Capone en Owney Madden, zij niet alleen naar Garland County kwamen voor de badhuizen en de casino’s, maar vooral om handel te drijven in Moonshine!

Een bezoekje aan deze distilleerderij is een bijzondere ervaring. Bezoekers kunnen leren over de interessante geschiedenis tijdens het genot van een hapje, een drankje en de gezinsvriendelijke sfeer van het gerenoveerde gebouw uit 1920. Het interieur is in landelijke stijl en brengt je helemaal terug naar de geschiedenis rond het verbodstijdperk. Moonshine en Whiskey zijn de handelsmerken van Crystal Ridge Distillery, die zelf het recept hebben ontwikkeld. Op dit moment bieden ze 14 smaken aan, die verschillen van koffie tot appels en zelfs bacon. De smaken zijn samen met een lokaal bedrijf ontwikkeld om alle ingrediënten zo lokaal mogelijk te houden.

Een hapje en een drankje in een van de bouwerijen in Louisiana

De brouwerijen in Louisiana zijn de perfecte locatie om een heerlijke maaltijd te combineren met een lokaal biertje. Zo kan je bij Utility Brewing Company een houtoven pizza goed combineren met een biertje naar keuze. De Ruston Home Pie is een echte aanrader. Deze pizza is belegd met tomatensaus, mozzarella, prosciutto, geroosterde rode paprika, scharrelei, asiago (kaas) en rucola. Voor de zoetekauwers staat ook de Nutella pizza op het menu!

Bij de Broken Wheel Brewery in Marksville is de Spring Bayou Blonde Ale een populair biertje die vaak gecombineerd wordt met de huisgemaakte Cajun favorieten zoals de Pecan Crusted Crab Cakes, Shrimp & Grits, Twice-Cooked Fried Chicken of een van de burgers.  Arnaudville’s Bayou Teche Brewing bieden zelf gebrouwen bieren aan zoals Swamp Thing of Cinco de Bayou en fantastische houtoven pizza’s zoals Six Million Dollar Muffuletta of de Children of the Maque Choux.

Voel je weer kind met de Cow Catcher Chocolate Milk Stout van Old Rail Brewing in Mandeville en combineer deze met wat kleine hapjes zoals de wings, jalapeno cheese curds, pretzels met mosterd of een blackened gator mac and cheece. Bij Port Orleans Brewing Co in New Orleans kan je genieten van de Mexicaanse keuken. Geniet van de nacho’s, quesadillas, taco’s of een van de andere Mexicaanse heerlijkheden samen met een Dorada Mexican Style Lager.