Fruit Logistica 2022

De toonaangevende vakbeurs voor de mondiale fruithandel maakt een succesvolle herstart na een onderbreking van een jaar als gevolg van de pandemie, en brengt meer dan 40.000 kopers en vakbezoekers van topklasse uit ongeveer 130 landen samen met meer dan 2.000 exposanten uit 87 landen.

“Back to business” was het motto van 5 tot 7 april 2022, toen Berlijn drie dagen lang werd omgetoverd tot de hoofdstad van de mondiale vers fruitindustrie. Meer dan 2.000 exposanten boden een uitgebreid marktoverzicht en presenteerden hun producten, diensten en technische oplossingen aan meer dan 40.000 kopers en vakbezoekers op beslissingsniveau.

Kai Mangelberger, projectleider FRUIT LOGISTICA: “De voorbereidingen voor de FRUIT LOGISTICA van dit jaar waren zwaar. En niet alleen voor ons als beursorganisatoren waren er hindernissen. Ik zou dan ook alle exposanten en vakbezoekers willen bedanken die de reis naar Berlijn hebben gemaakt. Zij werden beloond met zeer goede zakendeals. En voor al diegenen die er deze keer niet bij konden zijn: we verwelkomen u graag de volgende keer weer.”

FRUIT LOGISTICA in april blijft een eenmalige uitzondering. Volgend jaar zal de FRUIT LOGISTICA opnieuw in februari worden gehouden. Maak nu een notitie: 8 tot 10 februari 2023.

FRUIT LOGISTICA op haar gebruikelijke hoge niveau

Het lijkt wel of de pandemie niet heeft plaatsgevonden – zowel exposanten als vakbezoekers gaven aan het einde van de FRUIT LOGISTICA een positief totaaloordeel. Dit blijkt uit de voorlopige resultaten van de enquête onder exposanten en vakbezoekers.

Voor de exposanten was de handelsactiviteit tijdens de drie beursdagen levendig: Meer dan 40% had tijdens de beurs reeds zakelijke overeenkomsten gesloten. Bovendien verwachten meer dan 4 van de 5 exposanten dat de zaken na de beurs zeer goed tot bevredigend zullen verlopen. In deze context is het niet verwonderlijk dat meer dan 80% van de exposanten nu al plannen heeft om aan de FRUIT LOGISTICA 2023 deel te nemen.

Onder de vakbezoekers was meer dan 40% ook dit jaar weer voor het eerst op de FRUIT LOGISTICA, ondanks onzekerheden in de planning als gevolg van de pandemie. Ook het aandeel van de buitenlandse vakbezoekers lag op het gebruikelijke hoge niveau van ruim boven de 80%.

FRUIT LOGISTICA blijft de ontmoetingsplaats voor besluitvormers: Ongeveer 7 van de 10 vakbezoekers zijn in hun bedrijf op beslissende of medebeslissende wijze betrokken. Ook de presentatie en de aantrekkelijkheid van FRUIT LOGISTICA zijn er niet minder op geworden: Meer dan 90% van de vakbezoekers gaf aan een positieve algemene indruk te hebben, en hetzelfde aantal zou het evenement aanbevelen bij collega’s of zakenpartners.

Stabiele waarderingen voor networking en business deals ronden het positieve beeld van de vakbezoekers van FRUIT LOGISTICA af: Meer dan 30% heeft tijdens de tentoonstelling reeds zakelijke overeenkomsten gesloten en meer dan 80% heeft nieuwe zakelijke contacten gelegd.