Gabi Garcia – Vallodolid

’n Leuk restaurantje even buiten het centrum van Valladolid ineen gezellige volkse buurt niet eens zo ver van de Pisuerga-rivier. Chef Gabi vond het gebruik van zijn persoonlijke naam een ideale optie om aan zijn nieuwe exploitatie te geven en dit na een jarenlange ervaring in andere restaurants.

Na zijn studies in Londen bleef hij plakken in de Britse hoofdstad en verzeilde in de horeca. Achertaf gezien een perfecte keuze die hem ruimschoots de kans bood om diverse steden en locaties te ontdekken. Hij ontdekte meerdere kookstijlen en de wensen van het internationale publiek verrijkten zijn persoonlijke benadering van de gastronomie en brachten hem de kennis van een quasi eindeloos gamma producten en ingrediënten bij.

Na zijn meerjarig Brits avontuur in Londen met exotische accentjes en geurige kruiden als meerwaarde, belandde hij in Tenerife waar hij opnieuw van de zon en lokale keuken kon genieten. De restaurants en hotels waar hij te gast was wisten de exotische toetsen te appreciëren hoewel het publiek enerzijds een internationale keuken verwachtte, en anderzijds verlangend uitkeek naar regionale specialiteiten. Gabi voelde zelf de drang naar de lokale gerechten die hij bovendien in dagverse edities kon aanbieden. Na een verblijf van enkele jaren in Tenerife kwam hij opnieuw op het Iberisch schiereiland terecht en ging hij in Madrid aan de slag. Dit bleek slechts een tussenstop om dichter bij zijn geboortegrond, Valladolid, te kunnen werken vermits hij na een korte periode in Barcelona aan de slag ging. Ook hier pikte hij enkele regionale accenten en bereidingen op om uiteindelijk in 2014 in zijn geboortestad Valladolid aan de slag te gaan.

De keuken van Gabi biedt na 45 jaar nationale en internationale ervaring een leuk palet van uiteenlopende bereidingen waarbij hij zijn stempel van eenvoud, smaak en dagverse ingrediënten in een zorgvuldig uitgekiend menu voorstelt. Reserveren in het niet al te grote restaurant met simpele maar leuke en gezellige decoraties en vooral aromarijke bereidingen is een noodzaak.

Wij kregen bij onze proeverij die werd ingezet met een keurig palet tapas, een knapperige groene salade met mango, gebraad, mais en karpertjes aangeboden die werd verrijkt met een fleurige en florale Gorgitto, een 100% Sauvignon Blanc.

Het tussengerecht werden heerlijke gebakken champignons, geserveerd met enkele frietjes en een spiegelei, de geurige kruiden en pittige exotische currry’s gaven deze bereiding een mooie diepgang mee. De Flor Innatra, evenzeer sauvignon Blanc 2015 verfraaide dit gerecht.

Hagelwitte kabeljauw baadde in een geurige romige citronellesaus en werd getooid met pijpajuintjes, exotische gamba’s naast leuke kruiden. Gelukkig werd het pittige karakter lichtjes afgeroomd door een 100% Verdejo 2015 van het wijnhuis Diez Siglos. Het hoofdgerecht werd een keurig gegrilde en mooi rosé gehouden steak die het gezelschap kreeg van mooi geroosterde groene pepertjes en dito paprika’s, en goudgele krokante frietjes, voor Gabi een erfenis van de Belgische toeristen tijdens zijn activiteiten op Tenerife.

Globaal een leuke culinaire ontdekking met ruim smaakaureool dat de getalenteerde chef die achter Gabi Garcia schuilgaat , perfect identificeert.

Restaurant Gabi Garcia – Verada 2 – 47008 Valladolid

www.restaurantgabigarcia.es