Gallo Family luidt de zomer in met nieuwe fruitige wijnen

Gallo Spritz is een nieuwe wijnsensatie met een kleine bubbel en een fruitige smaak die geïnspireerd is op de vruchten uit het zonnige Californië.

Speciaal voor de zomer komt Gallo Family met een nieuwe productlijn. De Gallo Spritz wijnen. Deze wijnen met een fruitige smaak en een lichte bubbel bevatten slechts 5,5% alcohol en zijn daardoor zeer geschikt voor op een zonovergoten dag. Met de introductie van Gallo Spritz stelt het wijnhuis haar klanten meteen voor een lastige keuze, want het bekende wijnhuis lanceert maar liefst twee overheerlijke smaken: de Pineapple & Passionfruit en Raspberry & Lime. De Pineapple & Passionfruit is gebaseerd op de Gallo Pinot Grigio en aangevuld met de natuurlijke aroma’s van ananas en passievrucht. De Raspberry & Lime is een zusje van de Gallo Grenache rosé aangevuld met de natuurlijke aroma’s van framboos en limoen. Beiden zijn heerlijk fruitig en verfrissend, perfect voor de zomer!

Raspberry & Lime

De Gallo Spritz Raspberry & Lime is een fruitige en verfrissende sparkling rosé met tonen van framboos en limoen. Zoet door de framboos, maar ook heerlijk fris door de limoen. Deze nieuwe Spritz is het zusje van de bij velen geliefde Gallo Grenache rosé, die bekend staat om haar frisse smaak met levendige aardbeien- en watermeloentonen. Deze verfrissende rosé is zeer fruitig en wordt daardoor mooi aangevuld door de aroma’s van framboos en limoen. Hierdoor ontstaat een crispy wijn met mooie fruittonen. De Grenache druiven in deze wijn hebben optimaal kunnen genieten van de warme dagen en koele nachten in Californië. Daardoor zijn ze lekker zoet en dat maakt deze wijn een heerlijk zomers drankje voor op het terras, op het strand of gewoon lekker in de tuin. Drink de Spritz lekker gekoeld met veel ijs. Overigens ook uitermate geschikt voor bij de borrel of als aperitief.

Pineapple & Passionfruit

De Gallo Spritz Pineapple & Passionfruit is er voor de liefhebbers van zoete witte wijn. Deze nieuwe sparkling wijn van de Gallo Family heeft tonen van appel en peer vermengd met de natuurlijke aroma’s van ananas en passievrucht. Net als de Raspberry & Lime is ook deze wijn afgeleid van een al bekend familielid, de Gallo Pinot Grigio. De Pinot Grigio druiven die het wijnhuis al jaren met succes in Californië verbouwd, hebben veel zonlicht en warmte gehad tijdens het rijpen. Deze klassieke Italiaanse druifsoort is hierdoor crispy van textuur en verfrissend in de mond. Door het vele zonlicht tijdens de rijping zijn er aroma’s van appel en peer ontstaan. Deze crispy fruittonen worden perfect aangevuld door de ananas en passievrucht aroma’s. Ook deze Spritz is op haar best met flink wat ijs.

Zomerwijnen

Wijnhuis Gallo Family Vineyards bewees eerder al met de Summer Red, de Summer White en Summer Rosé dat veel consumenten een lichtere variant dan de traditionele wijnen zeer aantrekkelijk vinden. Waar normale wijn een alcoholpercentage heeft van rond de 10 procent, hebben deze zomerse wijnen een lager alcoholpercentage van 5,5 procent. Dankzij de fruitige smaak en het lichtere wijnprofiel is het een makkelijk te drinken wijn. Perfect voor diegene die van wijn houdt, maar niet perse van het effect van alcohol.

Achtergrond

De wijngaarden van de Gallo familie liggen in het zonnige Californië. Opgericht in 1933 door de broers Ernest en Julio Gallo uit Piedmont (Italië), runt nu de derde generatie Gallo’s het familiebedrijf. Zij verbouwen de druiven en produceren de wijn nog met dezelfde filosofie als hun Italiaanse nonno’s. Gallo wijnen zijn zeer toegankelijk en liggen in het Nederlandse supermarktschap.

Overige informatie over Gallo Spritz –  Verkoopadviesprijs : € 4,99 – Verkrijgbaar bij : Jumbo, Plus, MCD, Boon’s Markt –  Alcoholpercentage : 5,5% – www.gallofamily.nl