Gastronomisch boetiekhotel biedt meer dan ooit tevoren

Overnachten als een vorst bij Central Park Voorburg.

Luxe vakantie vieren dit voorjaar? Bij Central Park Voorburg worden gasten gegarandeerd in de koninklijke watten gelegd. Het stijlvolle boetiekhotel bevindt zich in een historisch rijksmonument omringd door niets anders dan groen, rust en ruimte. Ontwaak in een stijlvolle suite of kamer met uitzicht op het uitgestrekte park, schuif aan voor fine dining en geniet van gastvrijheid op hoog niveau. Zelfs tijdens de lockdown stonden de gasten stipt op nummer één: voor een nog betere beleving kregen het hotel en restaurant namelijk een upgrade.

Vreugd en Rust

Central Park Voorburg is gevestigd in het rijksmonument dat de toepasselijke naam Vreugd en Rust draagt. In het landhuis waar de Nederlandse prinses Marianne (dochter van koning Willem I) zich in 1849 vestigde, kunnen gasten tegenwoordig inchecken voor een royale overnachting. Het boetiekhotel is gelegen in een oase van rust in de groene omgeving van Voorburg, een voorstad van Den Haag. Het boetiekhotel en gelijknamige restaurant bieden kwaliteit van de bovenste plank. Mede-eigenaar en directeur van Central Park Joey de Kruijf is niet voor niets bekroond tot meestergastheer in 2019. “Gastronomie is mijn leven, mijn ziel en mijn zaligheid”, aldus De Kruijf.

Een nog betere beleving

Om de gasten een nóg betere beleving te bieden, heeft Joey de lockdown aangegrepen om het hotel flink onder handen te nemen. Zo is de receptie verbouwd, heeft de bar een andere uitstraling gekregen, is de bamboevloer op de gehele begane grond gerenoveerd en werd het glaswerk vervangen. Aan de achterkant is in de keuken het gas vervangen door inductie: een belangrijke stap in de richting van meer duurzaamheid. Daarnaast zijn er verschillende gastronomie- en hospitalitytrainingen georganiseerd voor kennisverbreding van het personeel.

Modern & monumentaal

In het moderne interieur met monumentale details voeren natuurlijke materialen als marmer, eikenhout, leer en bamboehout de boventoon. Kleuraccenten als taupe, groen en blauw creëren een serene sfeer. Central Park Voorburg telt 14 luxe suites en kamers. Als je ervoor kiest om de hele dag in bed te cocoonen, dan doe je dat in een Hästens droombed mét roomservice. De ruime kamers kijken uit over de perfect onderhouden tuin en het prachtige groen uitgestrekte park. Liever de omgeving verkennen? In het pittoreske en historische Huygenskwartier in Voorburg zijn genoeg fijne boetiekjes, speciaalzaken en winkels met lokale producten te vinden. Den Haag ontdekken behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden; in nog geen tien minuten bevind je je in hartje Hofstad.

Fine dining & evenementen

Bij Central Park Voorburg ben je aan het juiste adres voor een ‘fine dining experience’. Het diner bestaat altijd uit meerdere gangen bereid met wisselende seizoensgebonden ingrediënten. Laat je verwennen met kreeft Thermidor, zeetong en Wagyu Beef. Met een selectie van meer dan 1000 wijnen op de kaart kunnen wijnliefhebbers hier hun hart ophalen. Iets te vieren of behoefte aan privacy voor je gezelschap? In de vier prachtig ingerichte zalen wordt iedere vergadering, bruiloft en privédiner een succes.

Central Park Voorburg – Oosteinde 14, 2271 EH Voorburg – Telefoon: 070 387 2081- www.centralparkvoorburg.com