Gault&Millau bekroont de beste gerechten en foodconcepten op Tomorrowland 2019

Gault&Millau was dit jaar voor de 7e keer op rij aanwezig op Tomorrowland voor inspecties van het ‘festival food’. De restaurantgids reikte daarbij enkele awards uit aan de best presterende foodstanden en restaurantconcepten. Gault&Millau was dit jaar met een team van inspecteurs drie dagen aanwezig om op de 15e editie van Tomorrowland alle foodstands en restaurants te gaan testen.

Gault&Millau Festival Food Awards : Uit de meer dan 60 foodstanden en restaurantconcepten werden enkele winnaars geselecteerd binnen 4 categorieën:

  1. Gault&Millau best festival food:

Het gerecht dat het meeste punten kreeg van de verschillende inspecteurs en dus de hoogste gemiddelde score had. => Bánh Mì, Vietnamese sandwich pulled pork

Bánh Mì, uit het Vietnamees letterlijk als “brood” vertaald, serveert ook op Tomorrowland uitstekende broodjes. De inspecteurs werden het meest geïmponeerd door de versie met pulled pork. Een goede kwaliteit van brood is op festivals vaak een moeilijke factor en dat zeker bij warm weer. Bánh Mì creëerde echter een versie die zonder meer overtuigde. Het broodje werd lichtjes opgewarmd, was mooi krokant en had een zeer goede smaak. De combinatie met sappig en zeer smaakvol pulled pork, gepekelde groentjes, verse sla en krokante ui klopte perfect. De afwerking met koriander werd mooi gedoseerd. Door het gebruik van kwalitatieve ingrediënten en de juiste bereiding creëerde Bánh Mì een prachtige festivalsnack met uitmuntende smaak.

  1. Gault&Millau best creativity:

Het meest creatieve festivalgerecht, waarbij zowel presentatie, smaak als innovatie beoordeeld werden.=> Van Tricht & Gastronello, ambachtelijke ‘tricolore’ kaaskroketjes

Kaas serveren op een festival is gedurfd maar kaasaffineurs Van Tricht en Gastronello deden dit meer dan geslaagd. Met een vleugje chauvinisme in het weekend van onze Nationale feestdag werd een tricolore combinatie ontworpen met onze Nationale driekleur. Maar niet alleen de looks en creativiteit van deze snack zaten goed. Het gerecht was ook een ontdekking van enkele uitmuntende kazen van eigen bodem. In het geel een milde versie van Greendal kaas met veel finesse. De rode versie kwam uiteraard met een roodschimmelkaas, hier gemaakt van Herve kaas. De typische geur en smaak van deze kaas was zeer mooi aanwezig wat resulteerde in een volle lekkere hap. Voor de zwarte kleur werd gewerkt met pas de bleu kaas van Het Hinkelspel in een as korstje. Deze sterk dooraderde kaas werd verwerkt in een kroketje waar de intense smaak van de kaas mooi in evenwicht was. De lichte pittigheid combineerde prachtig met een bitterzoete toets, complex en toch verfijnd. Kaas kan duidelijk ook ‘hot’ zijn op een festival.

  1. Gault&Millau best hospitality:

Het meest geslaagde concept of foodstand naar hospitality en organisatie toe: => B-Eat: a unique restaurant celebration

Een staand diner kan ook scoren met top hospitality. Dat bewijst men bij Tomorrowland met het concept B-Eat. Jaarlijks is dit concept, waar lekker eten gecombineerd wordt met stevige beats, een succes. Maar dit jaar overtuigde het totaalpakket nog meer. Bij de birthday editie van B-Eat werd uiteraard een indrukwekkend niveau qua food en variatie bereikt maar ook de organisatie was perfect. Van bij de binnenkomst met hapjes en cocktail tot bij het serveren van een vier gangen menu in een strak tempo. Alles perfect getimed, vlot afgeruimd en vooral met een glimlach. Die glimlach van alle medewerkers was duidelijk de rode draad van deze 15 years Tomorrowland celebration. Meer dan 300 gasten op deze wijze verwelkomen, en dat meerdere keren per dag, is uniek. Zeker in combinatie met een onovertroffen sfeer. En last but not least… Het dessert van Roger van Damme. De bekende chef liet persoonlijk in de zaal alle gasten meegenieten van een lekkere verjaardagstaart. Respect en extra beats voor het team van B-Eat!

  1. Gault&Millau best restaurant concept:

Het meest geslaagde restaurant concept op Tomorrowland : => Mesa: Sharing great tastes of the world

Op Tomorrowland kan je jaarlijks genieten van meerdere restaurantconcepten. Gault&Millau was ook dit jaar aangenaam verrast van het hoge niveau. De combinatie van beleving en culinaire kwaliteit is ook hier een unicum in de festivalwereld. De Gault&Millau inspecteurs waren vooral onder de indruk van het ‘MESA’ concept dat net zoals in hun vast restaurant in Antwerpen een culinaire reis weerspiegelt tijdens een unieke maaltijd. De maaltijd bij MESA op Tomorrowland start met uitmuntende cocktails van Paul Morel en gaat verder met smaakvolle themagerechten om te delen van chefs Michiel De Bruyn en Laurens Sijssens. De ervaring wordt afgekruid met een zeer vriendelijke bediening en uiteraard ‘some great music’. Een restaurantbeleving die op alle vlakken prachtig scoort en je laat genieten van een magisch eet- en festivalmoment.

Gault&Millau is een leidende uitgever binnen de wereld van de gastronomie. Maar Gault&Millau brengt veel meer dan dat. Met het project Culinary Innovators staat de groep stil bij de sleutels van het succes van gastronomie en horeca in de toekomst. Want nooit eerder in de geschiedenis evolueerde alles zo snel. Met het project ‘POP’ speelt Gault&Millau in op de trend van toegankelijke en trendy eetadressen waar beleving en concept centraal staan. Gault&Millau wordt meer en meer gevraagd als consultant door bedrijven uit event, catering en voedingssector. www.gaultmillau.be