Giuliano – Italiaans restaurant in Maasmechelen Village

Giuliano cucina tradizionale italiana biedt u de mogelijkheid te dineren met uw geliefde, gezellig een vorkje te prikken met een gezelschap na een dagje heerlijk shoppen of met hele gezin heerlijk te genieten. De Italiaanse sfeer en de menukaart lenen zich uitstekend voor iedere gelegenheid.

Het concept van Giuliano vindt zich in de oorsprong van het gelijknamige restaurant dat door Giuliano Pagnotta indertijd werd uitgebouwd. Hij deed de overstap naar de exploitatie van koffiebars in diverse tankstations, maar zag ruim 2 jaar terug toen de locatie te huur stond, de kans voor een nieuwe uitdaging. Giuliano’s neef, Massimo, net afgestudeerd en beschikkend over een pak managements- en sociale bagage kreeg de leidng van het restaurant. Een forse uitdaging voor ons beide aldus Massimo, het keukenpersoneel werd door Giuliano geselecteerd en getest op hun kennis van de typische Italiaanse producten en keuken.

Restaurant Giuliano biedt ondertussen midden het Maasmechelen Village shopping center een traditionele Italiaanse keuken in een stijl- en sfeervol ingericht restaurant. Op het menu staan pastagerechten & vers gebakken pizza’s. In het midden van het restaurant vindt u een van de grootste pizza ovens uit Italië, speciaal voor Giuliano overgekomen. In deze oven, waarin het hout geduldig brandt, bakken de pizzaioli meer dan 200 pizza’s per uur.  De lekkerste pasta’s worden geserveerd in pannetjes.

Het restaurant veroverde dit jaar de titel van beste Limburgse pizzaiola, een bewijs van vakkundige en kwalitatieve bereidingen. Momenteel stelt het restaurant een 70-tal personeelsleden tewerk die elke dag van de week de gasten verwennen. De keukenbrigade telt op haar eentje een 10-tal werknemers. De ruime schare medewerkers is aldus Massimo een noodzaak gezien er dagelijkse vele honderden gasten moeten worden bediend. Dit neemt niet weg dat geopteerd wordt voor kwalitatieve ingrediënten die op de verschillende niveaus zorgvuldig worden geselecteerd.

Giuliano verwelkomt de gasten reeds vanaf 9u30 en serveert tot 11u30 een klein of groot ontbijt. Het ‘klein’ ontbijt bestaat uit 1 Croissant | Chocolade Croissant, 2 spiegeleieren, 1 botercup, 1 confituurcup, 1 schijfje kaas, 1 schijfje gekookte ham,  1 glas fruitsap en koffie, thee of Cappuccino. Het ‘groot’ ontbijt bevat 1 Croissant | Chocolade Croissant,  2 spiegeleieren & 3 schijfjes gebakken spek, 1 botercup,  1 Nutellacup,  1 confituurcup,  2 schijfjes kaas,  2 schijfjes gekookte ham,  2 schijfjes salami, 1 glas fruitsap, koffie, thee of Cappuccino. Met het ontbijt speelt Giuliano in op de vroege gasten die al een lang parcours achter de rug hebben, maar ook op de gasten die van de vele overnachtingsmogelijkheden in de regio gebruik maakten en toch iets willen eten vooraleer hun shopping experience te starten.

Organisatorisch kunnen gasten terecht in de grote zaal, een aanpalende serre, die eventueel in de namiddag of ’s avonds in een vergaderzaal kan worden omgevormd,  of het terras, Massimo hoopt dit laatste te kunnen uitbreiden en oogt hiervoor op een stukje braakliggend terrein achter de take-away. Zij die opteren voor een snelle hap tussen het shoppen door, kunnen terecht inde take-away vlak naast het restaurant. De uitgelezen kaart vergt soms enig studiewerk, maar in ruil krijgen de gasten een uitgelezen assortiment Italiaanse specialiteiten.

Wij opteerden bij onze proeverij als voorgerecht voor meloen met parmaham en gefrituurde inktvisrolletjes en als hoofdgerecht voor een scaloppine alle Giuliano en een pepate di cozzo Giuliano. Onze voorgerechten zorgden alvast voor een leuke decoratieve presentatie, de zeer behoorlijke porties werden opgefleurd met een schijfje citroen en leuke takjes raketsla. Ze boden mooie smaaktoetsen en volle knapperige accenten met vers gebakken ciabatta’s en wisten alvast de smaakpapillen te bekoren.

Dat je Maasmechelen Village ten voeten uit moet beleven bewezen de hoofdgerechten. De scaloppine alla Giuliano werd een leuk gerecht met mooi gebakken kalfslapjes getooid met een uitgebreid assortiment gegaarde groentjes waaronder tomaat, augurken, slaatje en heerlijke citroensaus. De eye-catcher van de avond werd evenwel de pepata di cozze, een vispannetje, correctie een enorme pan met mosselen, venusschelpen, scampi en gamba’s die volop genoten van een uitmuntend sausje op basis van tomaat, basilicum en augurken. Gewoonweg succulent! De karaf Trebbiano kon enkel het genot van de smaakpapillen ondersteunen.

Restaurant Giuliano – Zetellaan 100 – 3630 Maasmechelen – tel 089-20 49 93

www.maasmechelen-giuliano.be

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  4 minutes

attente bediening ondanks de massale toeloop

gezellige, sfeervolle eetzaal

succulente bereidingen

kwalitatieve ingrediënten

onbetwistbare aanrader