Goud voor Rodenbach Grand Cru op Brussels Beer Challenge

Brouwerij Rodenbach en Brouwerij Palm kapen op Brussels Beer Challenge 5 awards weg, ook de European Beer Star in München beloont brouwerij Palm met 2 awards: • Brouwerijen Rodenbach en Palm door internationale jury op Brussels Beer Challenge en European Beer Star in München gelauwerd voor knowhow , passie en kwaliteit – • De hoogste waardering, een gouden award, gaat naar Rodenbach Grand Cru

De internationaal gereputeerde juryleden van Brussels Beer Challenge 2018 kennen Brouwerij Rodenbach en Brouwerij Palm samen 5 awards toe. De hoogste waardering, een gouden award, gaat naar Rodenbach Grand Cru.

Rodenbach Classic, dé referentie voor Vlaams Rood Bruin bier en Rodenbach FruitAge, het doordrinkbaar fruitbier van de Roeselaarse brouwerij, worden vereerd met het Certificate of Excellence 2018. In de categorie fruitbier beloonde de jury Rodenbach Alexander met een bronzen award.

Tenslotte werd in de categorie ‘Trappist style dubbel’ brons uitgereikt aan Steenbrugge Dubbel Bruin. De abdijbieren van de Sint Pietersabdij van Steenbrugge worden gebrouwen door Brouwerij Palm te Steenhuffel.

Op de 15e editie van de internationale biercompetitie de ‘European Beer Star 2018’ vielen tussen de 2.344 inzendingen twee bieren van Brouwerij Palm in de prijzen. In de categorie ‘alcoholvrij hoog gegist speciaalbier’ werd het in maart 2018 gelanceerde Palm 0.0 bekroond met zilver, in deze categorie trouwens de hoogste onderscheiding voor een Belgisch speciaalbier.

Bij de ‘Belgian Style Blond Ale’ kwam de brouwerij met Steenbrugge Blond ook als eerste Belg uit de selectie en won een bronzen award.

Het brouwen van uitgebalanceerde kwaliteitsbieren is de dagelijkse hoofdprioriteit van de brouwmeesters bij de brouwerijen Rodenbach, Palm & De Hoorn, hun knowhow en passie worden met deze Awards door de internationale jury gelauwerd. De eigenzinnige brouwmeesters slaagden er gedurende decennia in de brouw- en rijpingsprocessen te verfijnen. Tijdens alle stappen in het brouwproces proeven ze alle bieren op kwaliteit. Pas na hun goedkeuring gaan ze richting de bierliefhebbers.

Ook zilver voor Palm 0.0 en brons voor Steenbrugge Blond op de European Beer Star Awards in München