Gouden Medaille voor Palm op prestigieuze biercompetite European beer star 2019

Na het ontvangen van een prestigieuze prijs op een van ‘s werelds toonaangevende biercompetities is bij Brouwerij Palm in Steenhuffel de stemming opperbest. Op 13 november werd op de European Beer Star 2019 in Neurenberg, in de categorie Traditionel Style Pale Ale, aan Palm een gouden medaille toegekend.

Sven Stuer, General Manager van Brouwerij Palm: “Palm is op de European Beer Star Competition erkend als een van de beste bieren ter wereld, deze gouden medaille zal onze medewerkers extra motiveren om blijvend de hoogste kwaliteit na te streven. Het is een erkenning voor de compromisloze inzet van onze brouwmeester Jan De Cock en zijn team.”

Jan De Cock, brouwmeester: ”Palm is een vlot drinkend, amberbier van hoge gisting (5,2% alc ./vol.). Unieke Palm-mout zorgt voor een zachte carameltoets, eigen gisten geven ons bier een fruitig aroma en de fijne aromahoppen, van onder andere het eigen hopveld, brengt alles in harmonie. We zijn enorm blij dat de klassieker ‘Palm’ tussen de 2.483 inzendingen naar waarde wordt geschat. ”

Op deze 16e editie van European Beer Star werden een recordaantal van 2.483 bieren uit 47 landen ingezonden. Een 145 koppige jury met meesterbrouwers, biersommeliers en gevestigde bierkenners uit 28 landen namen begin oktober deel aan een tweedaagse blinde proeverij om de winnaars van de gouden, zilveren en bronzen medailles voor 67 verschillende bierstijlen te bepalen. Objectieve jureringscriteria zoals uiterlijk, schuim, geur, smaak en karakteristieke kenmerken van de variëteit werden toegepast. Dit zorgt voor transparantie en correctheid van het evaluatieproces. Voor Stefan Stang , Managing Director van de Beierse particuliere brouwersvereniging Private Brauereien Bayern, is dit een van de redenen waarom de Beer Star-competitie zo’n sterke wereldwijde reputatie heeft. “De fenomenale opkomst voor onze competitie laat zien hoe belangrijk ambachtelijk brouwen is geworden en geeft de grote verscheidenheid aan bieren die worden geproduceerd aan” volgens Stang.