Groot Hertogdom Luxemburg: de mooiste wandelroutes

Ontdek je Luxemburg te voet, dan mag je je tijdens iedere tocht verwachten aan aangename verrassingen! Een dorp, een ruïne die verwijst naar het verleden, een waterval, een adembenemend uitzicht vanop een panorama… Je vindt afgebakende en beveiligde wandelpaden in alle 5 regio’s van het land. Ziehier een selectie:

  • De Minett Trail : Vanaf de zomer 2021 zal er een route van 90 km beschikbaar zijn doorheen het Biosfeerreservaat. Daar ontdek je de verschillende natuurtroeven van de regio alsook heel wat sporen van de mijnactiviteit. Vanaf 2022 zullen er een tiental ‘gîtes’ zijn die geopend zullen worden tijdens ESSCH2022, de culturele hoofdstad van Europa.
  • Leading Hiking Region: De regio Éislek wordt ook wel de “Luxemburgse Ardennen” genoemd en biedt omstandigheden die uitstekend zijn om te wandelen. Het project “LEADER-Qualitéitswanderregioun Éislek” wil de kwaliteit van de wandelervaring verbeteren, zowel voor de Luxemburgers als voor de vele toeristen in de regio.
  • NaturWanderPark Delux: Dit park bestaat uit 9 wandelroutes langs de Sûre en de Our: ongeveer 170 km premium kwaliteit excursies tussen Luxemburg en Duitsland. Overweeg zeker ook de drie wandelroutes “Droomlussen” in de Luxemburgse Moezelstreek.
  • Leading Quality Trails – Best of Europe met eerst en vooral de Mullerthal Trail: Een bekende en fascinerende wandelroute in het hart van “Luxemburgs Klein Zwitserland”. Het landschap wordt gekenmerkt door zandstenen rotsen en kronkelende rivieren. Deze trail van 112 km is opgedeeld in drie verschillende routes met elk een eigen karakter. Daarnaast is er de Escapardenne Trail, een lange wandelroute van 158 km in verschillende etappes en dwars door de Belgisch-Luxemburgse Ardennen.
  • In Luxemburg-stad: Het circuit Wenzel laat je als liefhebber van geschiedenis genieten van 1000 jaar geschiedenis op 100 minuten tijd. De wandelroute Vauban (4,5 km) ontleent de naam aan de bekende architect van Louis XIV en loopt door een deel van het oude stadsgedeelte (fort) dat tussen de 17de en de 19de eeuw werd gebouwd.
  • Wandelroutes langs de CFL-spoorwegen in de regio Guttland: De nationale spoorwegmaatschappij CFL stelt wandelroutes voor tussen 10 deelnemende stations. De routes, de lengte en de moeilijkheidsgraad van iedere route staan op de website van Visit Luxembourg. Wist je dat? Het openbaar vervoer gratis is in het hele land!

• Move, We Carry! Deze volledig gratis dienst werd gelanceerd in 2020 en is ook in 2021 beschikbaar voor reizigers. Move, We carry zorgt voor het transport van je bagage, handig wanneer je Luxemburg te voet of met de fiets ontdekt en je reis opdeelt in etappes. Je bagage wordt om 10u ‘s ochtends opgehaald en dezelfde dag vóór 16u geleverd. De ophaal- en leverpunten zijn iedere betalende logeerplaats in het Groothertogdom.